Bidrager folinsyre til sur reflux?

Folinsyre – også kendt som folat og som vitamin B-9 – er et vitamin, du har brug for til at hjælpe med at opretholde normal cellulær funktion. Mens du har brug for det hele tiden, er det af særlig betydning under graviditeten, og gravide kvinder tager generelt større mængder end ikke-gravide kvinder. På trods af ordet “syre” i sit navn bidrager det ikke til syre reflux.

Folsyre

Der er mange forskellige B-vitaminer, hvoraf folsyre er kun en. Mens de alle har forskellige funktioner i kroppen, deltager de fleste i energimetabolisme – kemiske reaktioner i cellerne, der fører til produktion af energi – til en vis grad. Folinsyre hjælper også dig med at lave røde blodlegemer, forklarer PubMed Health, og mangler kan føre til anæmi. Hvis du er gravid, har dit voksende embryo folinsyre til at hjælpe med at danne neurale rør, som bliver hjerne og rygmarv.

Sure opstød

Acid reflux opstår, når mavesyre – en stærkt sur blanding af saltsyre, vand og andre fordøjelsessafter – springer op gennem hjertesphincten i spiserøret. Hjertesphincten er en stram muskelring, der normalt forhindrer maveindholdet i at bevæge sig opad. Mens maven er hård og beskyttet mod syre, er den delikate spiserør ikke, og syre refluks forårsager en smertefuld brændende fornemmelse i brystet.

Misforståelser

Misforståelsen om, at folinsyre – i mad eller i form af kosttilskud – fører til øget syre refluks kan skyldes, at gravide kvinder ofte begynder at opleve syre reflux kort tid efter, at de begynder at tage folsyretilskud. Dette er en tilfældighed, og stammer fra det faktum, at du rådes til at tage folsyretilskud, når du finder ud af at du er gravid, hvis du ikke allerede gør det. Du har også øget syre reflux under graviditeten, forklarer Heidi Murkoff og Sharon Mazel i deres bog “Hvad man kan forvente, når man forventer.”

Løsninger

Uanset om du er gravid, er der ingen grund til at stoppe med at tage dine folsyretilskud, hvis du oplever syre reflux, der er ingen videnskabeligt bevis for at understøtte enhver sammenhæng mellem de to. I stedet skal du fortsætte med at tage dine kosttilskud og behandle din syre reflux ved at undgå fødevarer, der får det til at forværres, og ved at forblive opretstående i 30 minutter efter at have spist. Du kan også prøve antacida indeholdende calciumcarbonat, natriumbicarbonat eller magnesiumhydroxid for at mindske dine symptomer.