Fakta om internet afhængighed

Internetafhængighed påvirker så mange som en ud af otte amerikanere, ifølge Center for Internet Addiction. Dr. Jerald J. Block i en 2008-artikel i “American Journal of Psychiatry” antyder, at internetafhængighed bør indgå i den femte udgave af Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5). Blok definerer internetafhængighed som tvangsaktivitet, der involverer overdreven brug, tilbagetrækning og negative konsekvenser, herunder social isolation, løgn, lav præstation og træthed.

Fungere

I stigende grad kommunikerer, arbejder, handler og betaler regninger online – internettet er et vigtigt redskab for mange. Center for Internet Addiction siger, at det ikke er, hvor meget tid du bruger online, der definerer afhængighed. Det er snarere, hvordan tiden bruges, og om det har en negativ indvirkning på dine relationer, arbejde, leg, sundhed eller skole. Hvis du har svært ved at kontrollere mængden af ​​tid, du bruger online, er optaget af din onlineadfærd eller løgner om den tid, du bruger på internettet, kan du godt være afhængig.

Geografi og køn

Ifølge Center for Internet Addiction kan folk i nogle asiatiske lande som Kina og Korea have endnu højere frekvenser af problematisk internetforbrug, at deres amerikanske modparter, med så meget som 30 procent af befolkningen er afhængige. Køn betyder også, hvor mange flere mænd er afhængige end kvinder. Disse statistikker blev støttet af en undersøgelse fra 2008, der sammenligner kinesisk og amerikansk universitets internetbrug, offentliggjort i “CyberPsychology & Behavior.” Forfatterne fandt ud af at være kinesisk og mandlig var “signifikant relateret” til internetafhængighed.

typer

Cybersex og cyberporn er de mest almindelige typer af internetafhængighed, rapporterer Center for Internet Addiction. Online interaktioner gennem chatrum og datingwebsites giver svindelpartnere nye muligheder for at få sager. Brugere kan også blive afhængige af andre onlineaktiviteter som spil, shopping, spil eller tvangs surfing. Michigan State Universitys Olin Health Center rapporterede i 2006, at 18,5 procent af eleverne indrømmede deres akademiske præstationer led på grund af overdreven brug af internettet.

Følgesygdomme

Block siger, at de fleste mennesker, der er afhængige af internettet, også har mindst en anden comorbid tilstand, der er opført i Diagnostisk og Statistisk Manual for Mental Disorders. Han skriver, at en undersøgelse viste et gennemsnit på 1,5 comorbid betingelser, såsom anden afhængighed, depression eller angstlidelse.

Identifikation

Michigan State University siger, at i 2006 “Internetafhængige” studerende tilbragte et gennemsnit på næsten 4 timer om dagen online og rapporterede udgifter mindst tre sammenhængende timer online om ugen. De fik ofte mindre end 4 timers søvn på grund af internetaktivitet, søgte efter måder at gå online i skole og brugte deres onlineaktiviteter som en måde at modvirke stress og forbedre deres humør.