Faktisk om græsjelly

Græsgelé er en asiatisk dessert, der almindeligvis serveres i Kina, Taiwan og Sydøstasien. I nogle dele af Asien er denne dessert også kendt som bladgelé. Generelt sælger producenter græsjell i dåser, og du skærer normalt græsjellene i stykker før du spiser. Græsgelé er lavet af blade og stængler af mesona chineensis planten.

Få kalorier

Ifølge Chao Kuay Grass Jelly-produktmærket indeholder en 330 g gryntgele 184 kalorier. Dette repræsenterer ca. 9 procent af dit samlede anbefalede daglige kalorieindtag baseret på en 2.000-kalorieindhold.

Carbs og Protein

En 330 g græsgelé indeholder 44 g kulhydrater, og 2 g af disse kulhydrater kommer fra kostfiber. Resten af ​​kulhydraterne kommer fra sukker. Græsgelé er derfor højere i kostsukker og kulhydrater. Hver 330 g græselly indeholder også 2 g protein.

Fedt og vitaminer og mineraler

Græs gelé indeholder ikke noget fedt, vitaminer eller mineraler. På grund af dette forbliver kalorieindholdet af denne dessert relativt lavt. På trods af dessertens mangel på fedt har desserten imidlertid en rig smag, der skyldes sukkerindholdet i kulhydraterne.

Sådan serveres

I Kina serveres græsjell normalt med sukker sirup, fordampet mælk eller frugt som mango, vandmelon eller cantaloupe. I andre asiatiske lande blandes græsjell typisk med andre typer af desserter og sojamelk. I flere asiatiske lande er græsjelly også tilgængelig som en drik, der normalt blandes med en saft.