Fars rettigheder i teenage graviditet

I USA bliver omkring 750.000 kvinder under 20 år gravide hvert år, ifølge Guttmacher Institute, hvilket betyder at omkring 750.000 mænd også er involveret i teenage graviditeter. Loven om fædres rettigheder varierer efter stat, men alle stater anerkender dem i nogen grad.

Graviditet

Amerikansk lov definerer beslutningen om at afslutte en graviditet som den gravide kvinde. I de fleste stater skal gravid teenagere under 18 have forældres samtykke til abort eller underrette deres forældre om det. Men mænd, der er involveret i teenager eller andre graviditeter, har ikke noget juridisk anerkendt indlæg om, hvorvidt disse graviditeter fortsætter eller slutter. Alligevel afhænger mange kvinders graviditetsbeslutninger faktisk, om de tror, ​​at deres mandlige partnere vil have graviditeten til at gå på sigt.

Etablering af fædre

Etablering af fædre – Juridisk anerkendelse som barnets far – bekræfter faderns unikke vigtige rolle i barnets liv og hjælper ham med at udøve sine forældres rettigheder og ansvar. Det giver barnet en mere komplet medicinsk historie og giver undertiden adgang til økonomiske fordele som social sikring. Faderskab er sædvanligvis etableret efter fødslen, gennem en DNA-test eller et juridisk dokument kaldet Fattigdomsbekræftelse. En far, der er gift med eller for nylig skilt fra barnets mor, behøver måske ikke at etablere faderskab, rapporterer den amerikanske graviditetsforening.

Parenting

Efter de fleste teenagefødsler opdrager moderen og mindre ofte begge forældre eller far alene barnet. Fædre, der er gift med deres barns mødre, kan ofte lettere udøve deres forældre rettigheder end ugifte fædre. En ugifte far, især en uden forældremyndighed, har sandsynligvis rettigheder og ansvar vedrørende forældremyndighed, besøg og børnebidrag. En ugift far skal imidlertid tage skridt til at opnå disse rettigheder og udføre ansvar.

Adoption

Vedtagelse af et barn, der er født til en teenage mor, giver nogle bekymringer for fødselsfædre, især ugifte. De fleste stater har til hensigt at sikre begge fødselsforældres samtykke til en adoption, eller gøre det muligt for fødselsfaren at forældre barnet, hvis han vælger det. Men i hvilken grad staterne forsøger at identificere fødselsfædre og underrette dem om og inkludere dem i enhver adoptionssag varierer fra stat til stat. De fleste stater tilbyder registre for “formodede fædre” eller mænd, som tror at de har udtænkt børn uden for ægteskab og ønsker at blive underrettet om enhver adoptionsprocedure. Disse registre er lidt publiceret og kommunikerer ikke på tværs af statslinjer. En ugifte fødselsfar kan bedst beskytte sine forældre rettigheder ved at holde åbne kommunikationslinjer med babyens mor og tilbyde sin støtte, begyndende når han finder ud af at hun er gravid, ifølge Adoption Institute hjemmeside.

Forældremyndighed opstår, når en domstol giver en voksen omsorgsperson – ofte en slægtning som en bedsteforældre – ret til at træffe større livsbeslutninger for et barn. Forlovelse adskiller sig fra adoption fordi det ikke er for livet, og barnets mor og far holder deres forældre rettigheder. Mange teenfædre og mødre føler sig ude af stand til at sørge for deres børn på nuværende tidspunkt, men håber og planlægger at i fremtiden. For mange familier kan værger være til gavn for alle parter, der er involveret i en teenage graviditet.

værgemål