Feber om natten hos spædbørn og småbørn

At have et spædbarn eller lille barn, der vågner med feber, kan være skræmmende. Feber opstår typisk, når dit barns krop kæmper for en infektion. Et barns feber bliver normalt bedre inden for få dage, ifølge MayoClinic.com. En feber om aftenen kan dog gøre dit barn ubehageligt og har svært ved at sove. Holde hende behageligt og vide, hvornår lægehjælp er nødvendig, vil hjælpe.

Væsker

Et spædbarn eller småbørn med feber har større risiko for dehydrering, ifølge MayoClinic.com. For et barn under 1 år, tilbyde en elektrolytrehydreringsvæske, når hun vågner om natten. Ældre børn kan drikke en elektrolyt erstatning væske, juice, vand eller bouillon. Hvis dit barn vågner op med en tør og klæbrig mund og ikke har tårer, når hun græder, skal man kontakte sin læge. Disse er tegn på dehydrering.

Lunkent sug

Berolige et barn, der ikke kan sove igen om natten med en lunken blødhed. Dette kan reducere dit spædbarn eller småbørns feber, hvilket gør hende mere behageligt og i stand til at sove om natten. Lad hende sive i omkring fem til 10 minutter. Hvis hun begynder at ryste, skal du afslutte badet og klæde hende i lette tøj til seng. Rystelse hæver kroppstemperaturen, hvilket kan øge dit spædbarn eller småbarnsfeber.

Feberreducerende medicin

Din første reaktion kan være at få fat i en feberreducerende medicin til dit spædbarn eller småbarn. Imidlertid er feber reduktionsmidler, såsom acetaminophen eller ibuprofen, ikke altid nødvendige, rapporterer MayoClinic.com. For en temperatur under 102 grader, kan din læge anbefale at springe over medicinen. Hvis du tager medicin, når det ikke er nødvendigt, kan du forlænge dit barns sygdom. Også, aldrig give et spædbarn eller barn aspirin. Denne medicin kan forårsage Reye’s syndrom, en potentielt dødelig sygdom, ifølge MayoClinic.com.

Medicinsk bistand

Et spædbarn med feber på 100,4 grader eller højere om natten garanterer et opkald til lægen, anbefaler MayoClinic.com. Hvis du ikke kan få fat i din læge, skal du prøve en akutplejeanlæg. For ældre børn er en temperatur højere end 102 grader om aftenen en grund til bekymring. Et uresponsivt eller sløvt barn, der ikke vil spise eller drikke, er en anden grund til at søge lægehjælp.