Fennikel og diabetes

Fennikel er lav i fedt og kalorier, kolesterolfri og høj i kostfiber. Det indeholder også forbindelser, som kan bidrage til at forbedre diabetikernes sundhed. En vegetabilsk indfødt til Middelhavet og dele af Asien, frisk fennikel har stængler, blade og base, der kan bruges rå eller kogte i salater, supper og stegebager. Forskning, der studerer virkningen af ​​fennikel på diabetes, anvendte høje doser af ekstraherede forbindelser og bør ikke duplikeres derhjemme. Forsøg ikke at klare diabetes med fennikel, før du først har talt med din læge.

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2008 i tidsskriftet “Plantforskning”, så forskerne på, at fennikel æterisk olie var rotter. Forskerne rapporterede, at en dosis på 250 milligram per kilo fennikelolie reducerede blodsukkerniveauet af rotterne. En senere undersøgelse indeholdt i juni 2011-udgaven af ​​”Macedonian Journal of Medical Sciences” fastslog, at fennikel æterisk olie kunne sænke blodsukkerniveauet af diabetesfremkaldte rotter. Forskning på mennesker er nødvendig før fennikelolie kan anbefales som en sikker og effektiv diabetesbehandling.

Fennikel er en god kilde til antioxidant C-vitamin, med 1 kop skåret vegetabilsk indeholdende 10,4 milligram af næringsstoffet eller 11,5 procent af en menneskes anbefalede daglige indtag og næsten 14 procent af en kvindes krav om dagen. Et højt indtag af C-vitamin kan nedsætte blodsukkeret og cirkulerende lipidniveauer hos mennesker med type 2-diabetes, rapporterede en undersøgelse fra Indian Journal of Medical Research i 2007. Betakaroten, en anden antioxidant, der findes i fennikel, er også forbundet med et fald I kolesteroltal i type 2 diabetikere.

American Diabetes Association råder diabetikere til at følge en kost, der indeholder masser af fødevarer med et lavt glykæmisk indeks. Disse er fødevarer, der kan hjælpe med at holde blodsukkerniveauerne stabile, da de ikke forårsager hurtige ændringer i blodglukosen. Nonstarchy grøntsager som fennikel har et lavt glykæmisk indeks – under 55 – og betragtes som gode tilsætninger til diabetisk kost, mens fødevarer med et medium glykæmisk indeks på 56 til 69 og højglykæmiske artikler med en score på 70 eller højere skal Blive spist mindre ofte.

Ved hvert måltid skal diabetikere tilstræbe at udfylde mindst halvdelen af ​​deres plader med kogte eller rå nonstarchy grøntsager som fennikel, siger ADA. Vælg fedtfattige madlavningsmetoder som dampning, stegning eller grillning og undgå smør til fordel for en lille mængde mono- eller flerumættede olier som olivenolie, canola, solsikkeolie eller saflorolie. For at hjælpe med at holde dit natriumindtag under kontrol, skal du bruge tørrede fennikelfrø – både jorden og hele – sammen med andre urter og krydderier i stedet for salt eller højt natriumkrydderingsblandinger for at smag din mad.

Virkning på blodglukose

Antioxidant Fordele

Glykæmisk indeks

Anbefalet indtagelse