Fitness og vægt træning rutiner for middelalderen

Fitness og vægt træning ved midlife er afgørende for at være aktiv, vital og sund, men øvelsesrutinerne skal ændres for at imødekomme en aldrende krop. Du har en anden krop nu i 40’erne og 50’erne, end du gjorde i din 20’erne og 30’erne, og den skal respekteres ved at træne det anderledes. Den gode nyhed er, at den vil reagere entusiastisk på korrekt træning og drive dig gennem midlife i de gyldne år ud over.

Se på lav effekt

Din midaldrende krop må ikke tolerere rigorerne af langdistance løb og øvelser, der kræver for meget spring. Hvis dine knæ, hofter og nedre ryg har været udsat for års slid, kører løb og hopper kun for at forværre ledsmerter. Start din nye træning rutine med lav-effekt øvelser. Blotere, mindre nedslående former for kardiovaskulær motion omfatter vand aerobic, elliptisk træning, cykling og gruppe indendørs cykling. Løbebånd kan være en god mulighed, hvis de er polstret og fleksibel, så du kan gå på et hurtigt klippe og justere hældningen for en endnu bedre træning. Når du optager tempoet og begynder at løbe, skal du starte med at holde kørslen kort for at få din puls op og alternativ løbe med hurtig gang.

Styrketræning for knogler og muskler

Styrketræning bevarer og øger muskelmassen, hvilket er nødvendigt for at forhindre sarkopi, vægttabet, der sker i en accelereret takt, når du bliver gammel. Det forhindrer og faktisk også reverserer osteoporose, fordi knogle er et levende væv, som reagerer på modstandsøvelser. At udføre vægt træningsøvelser med korrekt form og arbejde med alle større muskelgrupper på en afbalanceret måde er afgørende for at forhindre skade og kan også afværge postural problemer, der er et fortællings tegn på aldring.

Stretch dem stramme muskler

Da vi alder, har vores muskler tendens til at forkorte og kontrakt, hvilket fører til stivhed og begrænset bevægelsesområde. Stretching af alle dine muskler, især de onde, stramme på daglig basis kan give lindring og forhindre fremtidig skade. Bare et par minutter om dagen i strækningen i privatlivets fred og komfort i dit eget hjem er ofte nok til at gøre en stor forskel i din fleksibilitet og mobilitet. Yoga er en anden mulighed, der kan gøres hjemme eller i en klasseværelse. Vær forsigtig og stræk forsigtigt, fordi overstrækning kan føre til skader.

Leje en professionel.

En personlig træner, der har specialiseret sig i at træne midtvejs voksne, kan lære dig rigtige teknikker og sætte dig i gang med et passende, velafrundet fitnessprogram. Når du tilpasser sig programmet og dine muskler bliver stærkere, kan en træner derefter ændre din rutine for at undgå kedsomhed og holde din krop og muskler fremad.

Gør det rigtigt

Fitness og vægt træning rutiner er ikke uden risiko, men fordelene ved motion gjort korrekt langt opvejer eventuelle risici. Mid-life skader tager meget længere tid at helbrede, så tag det langsomt og gør det rigtigt. Lær af de fagfolk, der er uddannet i anatomi og kinesiologi og kan arbejde rundt om eventuelle eksisterende forhold, du måtte have.

Ifølge Harvard Gazette kræves 60 minutters fysisk aktivitet med moderat intensitet hver dag for middelaldrende kvinder for at opretholde vægten over en længere periode. Brisk walking er et eksempel på moderat intensitet fysisk aktivitet. Kombination af en sund kost med regelmæssig motion holder dig i form, når du bliver ældre.

Fortsæt