Flyver med lungebetændelse

Flyvning på et fly kan være farligt eller risikabelt for nogle mennesker med visse fysiske tilstande eller lidelser, men disse samme lidelser (plus nogle andre) kan også udgøre en fare for raske mennesker, der flyver på samme plan. Så hvis du er syg, overvej at udskifte dit fly, ikke kun fordi det kunne være skadeligt for dig, men også fordi det kunne være skadeligt for andre.

Lungebetændelse

Lungebetændelse er en alvorlig og potentielt dødelig lungeinfektion. Det starter ofte med en simpel forkølende virus, der forårsager slim opbygning i lungerne, men du kan også få lungebetændelse fra bakterier eller svampe. Det er vigtigt for lægerne at vide, hvilken type lungebetændelse du har, så de kan vælge de rigtige lægemidler til at behandle det. En dårlig hoste er en karakteristisk akkompagnement for infektionen, ligesom feber, kulderystelser og åndenød. Ikke alle hoster er en del af lungebetændelse, men når de er, er behandling nødvendig. Antibiotika er den mest almindelige metode til behandling af lungebetændelse, og læger anbefaler ofte patienter at blive hjemme, hvile og drikke masser af vand. Folk føler sig ofte bedre efter at have taget medicin i to eller tre dage, men det kan tage uger eller måneder at helbrede sig fuldstændigt fra lungebetændelse.

farer

Medicinske fagfolk anbefaler at flyve i luften, når en patient lider af visse sygdomme, fordi ændringerne i lufttryk i kabinen og de resulterende reducerede iltniveauer kan skabe alvorlige konsekvenser. Disse sygdomme omfatter øreinfektioner, knoglefrakturer, KOL, angina og lungebetændelse, i nogle tilfælde. Aerospace Medical Association anbefaler, at personer med diagnosen lungebetændelse, tuberkulose eller andre lungeinfektioner ikke flyver, før de er godt nok til at håndtere stresset og er tilstrækkeligt avancerede til inddrivelse, så de ikke kan inficere andre passagerer.

Contagion

Lungebetændelse kan være smitsom under visse omstændigheder som viral lungebetændelse, som ikke er hjulpet af antibiotika og simpelthen må løbe sin kurs. Bakteriel lungebetændelse, der behandles med antibiotika, er generelt ikke smitsom, men det kan være før medicin startes. Andre ikke-bakterielle og ikke-virale former kan også være smitsomme. De bakterier, der spredes af syge mennesker, forårsager normalt ikke andre at få lungebetændelse, men snarere vil bakterierne sandsynligvis inficere andre med en øvre luftvejsinfektion.

Flyselskaber

Amerikanske luftfartsselskaber må fjerne enhver fra et fly, der anses for at være syg for at rejse, men der findes ingen specifikke retningslinjer for, hvad der er “for syg”. Faktisk vil nogle flyselskaber opkræve dig en voldsom straf for at vælge ikke at flyve på grund af sygdom. Nogle andre kan fravige gebyret med en læge notat, og nogle opkræver ikke noget gebyr. Det er bedst at kontrollere dit flyselskabs politikker i forvejen, men ikke for langt frem, fordi de kan ændre sig på et øjebliks varsel.