Foddetox for lymfatisk dræning

I de senere år har en række lymfatiske drænprodukter ramt markedet, der hævder at udtrække giftige tungmetaller og negative ioner gennem fodsålerne via nyremeridianen. De primære metoder til foddetox er ioniske fodbade, hvilke producenter hævder dræne lymfatiske toksiner i et bassin med vand og klæbende gazeblader fyldt med urter, der bæres på fodsålerne natten over.

Foot Detox Patches

De mange producenter af foot detox patches hævder deres produkter afløb kroppen af ​​toksiner som tungmetaller og endda cellulite. Padsne, der ofte tændes som vægttabsprodukter, sidder fast i fodsålerne, inden de går i seng og fjernes ved vævning, hvorefter de plejer at være fedtede, lugtende og mørke i farve. Fodpladefabrikanter hævder, at disse er lymfatiske toksiner fanget i puderne. Fod detox patches indeholder ofte eg eller bambus eddike, skaldyr-afledt chitosan og mineral turmalin. En af de første selskaber, der sælger fodpuder, Kinoki-producenten Xacta 3000, er blevet anklaget for bedragerisk reklame fra Federal Trade Commission, og produktet er siden blevet afbrudt. Andre mærker af detox fod patches forbliver bredt tilgængelige.

Ioniske fodbade

Ved handel med op til 3000 kr. Giver ioniske fodbade kunder mulighed for at suge deres fødder i saltvand gennem hvilken lavspændingsstrøm overføres via en elektrodeanordning kaldet et “array”. Ifølge DeviceWatch.com hævder Aqua Detox International, at dets fodbade producerer en række positive og negative ioner, som “resonerer gennem kroppen” og stimulerer cellerne til at helbrede sig selv, mens de frigiver toksiner som tungmetaller. Vandet i et ionisk fodbad ændrer farverne efterhånden som brugeren bløder, hvilket fabrikant hævder, er et bevis på, at lymfesystemet bliver drænet, og at toksiner frigives.

Påstande om lymfatisk afløb

Blandt toksinerne er fodplaster producenter hævder deres produkter fjerne via lymfesystemet er aluminium, smog, nikotin, fluor, bly, asbest, parasitter, arsen, kviksølv, kobber, barium, nikkel, guld, kobolt, stål, chlor, formaldehyd og titan . Foot pad skabere hævder deres produkter kan behandle en lang række lidelser, fra migræne hovedpine til cellulite til depression. Ionicfootbathproducts.com hævder, at dets fodbade, som sælger for op til 495 dollar i 2010, kan inaktivere virus, bakterier, gær og svampe, balancere immunsystemet, rense lymfeknuderne, forbedre næringsabsorptionen, øge kroppens fleksibilitet og forårsage vægttab uden Behovet for kost og motion.

Eksperter på ioniske bade

Forsøg på at forkaste ioniske fodbadproducenters påstande udførte “Guardian Unlimited” reporter Ben Goldacre et eksperiment, hvor han lagde to metal negle i en skål saltvand og brugte et bilbatteri til at sende strøm gennem dem. Som han mistænkte, blev vandet brunt og dannet slam ovenpå, ligesom et ionisk bad efter en fodafgift. Goldacre sendte derefter en kollega til en foddetox og bad ham om at samle vandprøver fra hans ioniske bad. Laboratorieundersøgelser af begge vandprøver viste, at ændring af vandfarve var et resultat af øget jernindhold. Disse resultater indikerer, at vandets farveændring primært skyldes rustfældning fra elektrodekorrosion i stedet for toksiner trukket fra fødderne.

Eksperter på fodpuder

Forskere, læger og forbrugerfortalere, som ABCs “20/20” korrespondent John Stossel har overvældende fordømt foddetox patches som en fidus, idet der angives, at der ikke er nogen fysiologisk mekanisme, hvormed lymfatiske toksiner eller kropsfedt kan trækkes ud gennem fodens hud. Med hensyn til fodpudefabrikantens påstande om, at puderne bliver brune og tager en dårlig lugt, viser de sig, arbejder journalisten Chris Woolston i “Los Angeles Times” i en artikel 22, 2008, hvor anvendelse af saltvandsløsning til puderne producerede det samme Misfarvning og lugt som at anvende dem på hans fødder. Dr. George Friedman-Jimenez, direktør for Bellevue / New York University Arbejds- og Miljømedicinsk Clinic i New York City, udtaler i et interview med ABCs “20/20” at eventuelle opfattede fordele fra detoxplaster sandsynligvis var et resultat af Placebo effekt.