Fødevarer, der er dårlige for hashimotos

Hashimotos sygdom, også kaldet kronisk lymfocytisk thyroiditis, er en tilstand, der påvirker din skjoldbruskkirtel, der ligger i din nakke foran ved basen og producerer hormoner, der spiller en vigtig rolle i en række af dine kropsfunktioner. Sygdommen får dit immunsystem til at angribe din skjoldbruskkirtel, hvilket resulterer i betændelse, der fører til en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Du skal bruge medicin til at kontrollere sygdommen, såvel som kosttilpasninger.

Symptomer

I starten kan du genkende moderat vægtforøgelse, selvom du ikke har ændret din kost. Selvom du reducerer antallet af kalorier du tager i, kan du i sidste ende mærke betydelige vægtforøgelser, når din sygdom skrider frem. Du kan opleve forstoppelse og har svært ved at koncentrere dig. Din skjoldbruskkirtel kan udvikle en goiter, som du vil bemærke som en lille, hård klump foran på halsen. Andre symptomer på Hashimotos sygdom omfatter hårtab, træthed, ledstivhed, tør hud og hævelse af ansigtet.

Interaktioner

Forskellige fødevarer kan interagere med eller reducere effektiviteten af ​​din thyroid medicin, ifølge MayoClinic.com. Sojaprodukter som tofu, tempeh, sojabønner, sojamælk og mange kød alternative produkter, der indeholder soja, kan blande sig i en række lægemidler, du kan tage for at kontrollere dine symptomer. En fiber med højt fiberindhold kan fortynde medicinerne og forstyrre deres korrekte absorption. Visse kosttilskud som calcium, jern og antacida kan også interferere med skjoldbruskkirurgiske lægemidler.

Gluten

Nogle praktiserende læger, der behandler Hashimotos sygdom, anbefaler patienter at eliminere gluten fra deres kost. Ifølge Dr. Datis Kharrazian er der en stærk nok forbindelse mellem glutenintolerance og Hashimoto’s sygdom for at berettige at fjerne det fra din kost. Glutenintolerance skyldes et ubalanceret immunsystem, der synes at korrelere med årsagerne til skjoldbruskkirtlen. Antistoffer produceret under glutenfordøjelse kan forværre et allerede svækket endokrine system og forværre sygdommen.

Andre fødevarer, der skal undgås

Iodiseret salt er en stor bidragyder til forværrede symptomer og yderligere komplikationer, når du har Hashimotos sygdom, ifølge Bauman College. Bordsalt bidrager til betændelsen forbundet med sygdommen og kan øge dit niveau af jod, så i kombination med din medicin udvikler du den modsatte virkning og får hypertyreose. Aspartam, et kunstigt sødemiddel, kan også forværre symptomer på kronisk thyroiditis. Umættede olier kan bidrage til en forværring af dine symptomer på grund af den rolle, de spiller for at øge betændelsen. Ud over at forstyrre dine lægemidler, har soja evnen til at forstyrre normal hormonproduktion og bør undgås, når du har at gøre med en usund skjoldbruskkirtel.