Fødevarer, der har bha

Tilsætningsstoffer til levnedsmidler er gavnlige, fordi de hjælper med at forlænge holdbarheden af ​​visse genstande, samt forbedre smagen af ​​nogle fødevarer. Det betyder dog ikke, at tilsætningsstoffer til fødevarer er gode for dig. Butyleret hydroxyanisol eller BHA er et tilsætningsstof til at overveje nixing fra din kost. Selvom US Food and Drug Administration har fastslået, at BHA er “generelt anerkendt som sikker” eller GRAS, foreslår visse forskningsundersøgelser ellers.

BHA 101

BHA er et kemisk fødevaretilsætningsstof, der hjælper med at forhindre fødevarer, som indeholder olier fra at gå rancid. US Department of Agriculture tillader fødevareproducenter at tilføje BHA til fødevarer, så længe de overholder retningslinjer, der dikterer, hvor meget der bruges. Institut for Sundhed og Human Services advarer imidlertid mennesker til at undgå BHA, fordi visse undersøgelser viser, at det er potentielt farligt.

BHA-indeholdende fødevarer

Mange mærker af morgenmadsprodukter indeholder BHA, der hjælper med at bevare kornene og hjælpe dem med at vare længere, før de går rancid eller forældet. Andre olieholdige fødevarer, som f.eks. Kartoffelchips og tørdryksblandinger, indeholder også BHA, ligesom de egentlige olier, herunder vegetabilsk olie og forkortelse. Derudover kan kommercielt fremstillet brød, tyggegummi og dehydrerede kartoffelprodukter indeholde fødevaretilsætningsstoffet.

Årsager til bekymring

Selvom FDA fortsætter med at godkende BHA som et acceptabelt fødevaretilsætningsstof, viser visse undersøgelser, at BHA kan gøre mere skade end godt. Kylie Floate, forfatter af “The Undeniable Truth About Food,” bemærker, at BHA kan akkumulere i din krop. Der er en rimelig mængde forskning, der tyder på, at BHA er et humant kræftfremkaldende middel, ifølge National Department of Health and Human Services National Toxicology Program. Selvom forbindelsen mellem BHA og kræft kun er blevet vist i dyreforsøg, står det til grund, at lignende risici også kan have en negativ indvirkning på mennesker.

Andre overvejelser

Hvis du er bekymret for de potentielt skadelige virkninger af BHA, skal du læse fødevareetiketter omhyggeligt. Hvis BHA er i et produkt, skal det være opført på ingredienslisten. At lave mad derhjemme fra bunden er en anden måde at reducere din eksponering for fødevaretilsætningen. Kogning af dine egne kartofler til at lave Mos kartofler er for eksempel en BHA-fri måde at nyde maden på, mens kartoffel kartoffelflager kan indeholde BHA.