Fødevarer, der hjælper med at forbedre hukommelse og koncentration

Hvis du nogensinde har forlagt dine nøgler eller glemt hvorfor du gik ind i et værelse, er der ingen grund til at være bekymret. Men du bør give alvorlig tanke om at beskytte din kognitive funktion med den rigtige kost. Visse fødevarer kan hjælpe med at beskytte hjernens sundhed, forbedre din hukommelse og koncentrationsniveauer og reducere risikoen for degenerative hjerne sygdomme, såsom Alzheimers.

Vitamin B-12 øger hjernesundhed

Julie Schneider M.D., en neurolog ved Rush University Medical Center, anbefaler, at en mangel i vitamin B-12 kan forårsage hukommelsesproblemer, i nogle tilfælde. Beskyt hjernens sundhed og øg din hukommelse og koncentration med fødevarer, der er rige på dette vitamin. University of Maryland Medical Center bemærker, at du skal få mindst 2,4 mikrogram vitamin B12 om dagen. Fødevarer, der indeholder dette vandopløselige næringsstof, omfatter organkød, kød, fjerkræ, æg, mælk og mejeriprodukter og berigede morgenmadsprodukter.

E-vitamin beskytter hukommelsen

Hvis du forsøger at øge din hukommelse og koncentration, anbefaler Schneider også at tilføje mere E-vitamin til din daglige kost. Dette næringsstof er en stærk antioxidant, der kan hjælpe med at beskytte nerveceller i hjernen. Du skal få 15 milligram E-vitamin om dagen fra fødevarer som vegetabilske olier, mandler, jordnødder, spinat, gulerødder og avocadoer.

Sunde fedtstoffer til nervesundhed

Det er vigtigt at huske, at sunde fedtstoffer spiller en vigtig rolle i beskyttelsen af ​​din hjernefunktion, ifølge Schneider. Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtstoffer, der spiller en central rolle i hjerte-, led- og hjernens sundhed. Harvard School of Public Health anbefaler at tilsætte fødevarer til din kost, der er højt i dette sunde fedt, såsom vegetabilske olier, fisk, valnødder og andre nødder, hørfrø og grønne, grønne grøntsager.

Bær er rig på antioxidanter

En undersøgelse præsenteret på et 2010-møde i American Chemical Society i Boston rapporterede, at spise bær kan bidrage til at forhindre aldersrelateret hukommelsestab og psykisk tilbagegang. Jordbær, blåbær og acai bær kan hjælpe med at fjerne giftige proteiner, der akkumulerer og beskadiger nerver i hjernen. Hvis de ikke er markeret, kan disse toksiner føre til degenerative hjerne sygdomme over tid.