Gaba kosttilskud, der passerer blod-hjerne barriere

GABA, eller gamma-aminosmørsyre, er en sådan vigtig neurotransmitter, at din hjerne vil hellere gøre det selv, end at bringe det ind udefra. Naturen har opstillet en barriere mellem det centrale nervesystem og blodbanen, der begrænser det, der kan krydse. Mens GABA kan være afgørende for væksten og udviklingen af ​​dine nerveceller og dit mentale helbred, vil barrieren holde det fra at passere igennem. Selv om deres effektivitet er tvivlsom, er mundtlige GABA kosttilskud tilgængelige. Kontakt først din læge, før du begynder at tage GABA eller GABA-lignende kosttilskud.

Leaky Brain Barrier

En sund blod-hjerne barriere er en uigennemtrængelig port. Bakterier, toksiner og den supplerende GABA du indtager bør aldrig få chancen for at nå vitale hjernevæv. Der kan dog være nogle små huller i diget. Under visse omstændigheder kan en lille mængde GABA krydse fra hjernen ind i blodbanen. Forskerne fra et studie fra 2001, der blev offentliggjort i “Journal of Neurochemistry”, tyder på, at kroppen begrænser GABA-niveauerne i hjernen ved at transportere den ud af centralnervesystemet og ind i blodbanen gennem en speciel envejspumpe.

Gaba og væksthormoner

GABA kan også snige sig ind i hjernen gennem en ulåst dør: hypofysen. Forskerne fra et andet studie offentliggjort i “Medicine and Science in Sports and Exercise” i 2008 viste, at orale GABA-supplerer forhøjede væksthormonniveauer. Væksthormon produceres af hypofysen, som ligger i hjernen, men ikke isoleret af barrieren. Fordi hypofysen har et fodfæste i begge miljøer, kan det give den vej, som GABA kan tage for at komme ind i centralnervesystemet.

Supplerende GABA Derivater

Selv om naturen kan begrænse GABA fra at krydse barrieren, har kemikere fundet en måde at skabe GABA-lignende kosttilskud eller analoger, der kan krydse barrieren og fungere som GABA i hjernen. Phenibut, eller beta-phenyl-gamma-aminosmørsyre Hcl, er en designer GABA-analog. Kemister tilføjede en 6-carbon ring til GABA, der gør det muligt at krydse barrieren og handle på GABA receptorer. Et andet GABA analogt supplement er picamilon eller nicotinoyl-GABA. Picamilon fremstilles ved at tilføje niacin til GABA molekylet. Når picamilion krydser barrieren, spaltes niacinmolekylet af og efterlader ren GABA.

Receptpligtige GABA-derivater

På grund af dets betydning som neurotransmitter har farmaceutiske producenter arbejdet med at designe receptpligtige GABA-analoger, som kan krydse blod-hjernebarrieren og efterligne GABA. Gabapentin er en GABA-analog, der anvendes til behandling af epilepsi og neurotisk smerte. Gabapentin forårsager en stigning i GABA niveauer i hjernen. En anden GABA-analog er gamma-hydroxybutyrat eller GHB. Også kendt som “flydende ecstasy” og “date rape drug”, GHB er tilgængelig i USA som receptpligtig narkolepsi behandling Xyrem. Dets generiske navn er nu natriumoxybat.