Galdeblæresmerter og appelsiner

Hvis du har mistanke om, at appelsiner udløser galdeblæresmerter, kan du være præcis i din vurdering. Som med enhver medicinsk tilstand, skal du aftale med din læge eller gastroenterolog for at afgøre, om appelsiner udløser galdeblærersmerter. Ronald Hoffman, MD, en nationalforfatter, foredragsholder og sundhedstalsmand, siger, at appelsiner er en fælles fødevareudløser til et galdeblæreangreb. Din læge vil bestemme den mest effektive behandling for din tilstand.

Galdeblære smerter

Gallbladder smerte er et resultat af galleslam, galdesten eller betændelse i galdeblæren. Din galdeblære er en sac, der gemmer ekstra galde i tilfælde af at du spiser fedtholdige fødevarer, der kræver meget galde. Gald er et gult stof, der bruges under fordøjelsen til at nedbryde fedt, så de kan absorberes i din blodstrøm. Gallbladderslam er mikroskopiske gallesten, der typisk går ubemærket. Gallesten er stenlignende klynger, der kan sidde fast i åbningen af ​​galdeblæren og forårsage alvorlig smerte. Din læge kan bruge ultralydsteknologi til at bestemme årsagen til din smerte.

Trigger Foods

Appelsiner kan udløse galdeblærersmerter relateret til en fødevareallergimekanisme, ifølge Dr. Hoffman. Andre fælles udløsende fødevarer omfatter nødder, bønner, æg, svinekød, fjerkræ, mælk, kaffe, løg og majs. MedlinePlus siger, at spisende fødevarer, der er stærke i fedt, vil øge dine chancer for at udvikle galdeblærersmerter, hvis du har galdeblære sygdom. Undgå stegte fødevarer, såsom fries, stegt kylling og hash browns og fødevarer, der er naturligt højt i fedt, såsom is, creme og smør. Hvis du bemærker, at appelsiner konsekvent udløser galdeblæresmerter, skal du holde op med at spise appelsiner eller fødevarer, der indeholder orange biprodukter, såsom appelsinjuice eller appelsinolie.

Behandling

Gallbladder sygdom i mild form kan behandles med kostændringer. Mere alvorlig galdeblære sygdom, der involverer gallesten, kan behandles med ordineret medicin, der kan hjælpe med at opløse galdesten over et par år. Hvis din galdeblære bliver betændt eller inficeret, skal du muligvis fjerne den kirurgisk.

Forbrænding af halsbrand

Det er muligt, at du forvirrer halsbrand med galdeblæresmerter. Halsbrand er en almindelig begivenhed efter at have spist meget sure fødevarer, såsom appelsiner. Smerten og ubehag fra halsbrand kan forekomme i den generelle region, hvor du vil udvikle galdeblæresmerter – i midten af ​​brystbenet. Halsbrand opstår, når mavesyre går ind i din spiserør, hvilket forårsager irritation af formen på halsen og øvre bryst, ifølge FamilyDoctor.org.