Gambling afhængighed fakta og statistikker

Spilafhængighed, også kaldet tvangsspil eller patologisk spil, er en uigenkaldelig trang til at gamble, uanset hvilken negativ indvirkning spil kan have på dit personlige, faglige eller økonomiske velfærd. Gambling afhængighed er en kronisk tilstand, der ligner alkoholisme eller stofmisbrug, ifølge Medline Plus.

Forekomst

National Council on Problem Gambling vurderer, at 2 millioner amerikanere, eller omkring 1 procent af befolkningen, er patologiske spillere. Yderligere 2 til 3 procent, eller 4 til 6 millioner mennesker, vil blive betragtet som problemspilere, folk, hvis spil påvirker deres hverdag.

Tidsramme

Ifølge Medline Plus har mænd tendens til at udvise tegn på patologisk gambling i deres tidlige teenagere, mens kvinder begynder lidt senere: mellem 20 og 40 år gamle. Gambling afhængighed kan dog påvirke en person i enhver alder.

Kriterier

Diagnostisk og statistisk manual for psykiske sygdomme IV “indeholder 10 kriterier for diagnosticering af patologisk gambling: Tilstedeværelsen af ​​fem eller flere karakteristika indikerer en gambling afhængighed. Disse kriterier omfatter en besvær med gambling, manglende evne til at stoppe gambling trods den bedste indsats, irritabilitet Når man forsøger at skære ned på gambling, behovet for at satse større beløb, gambling for at lindre stress eller undslippe fra problemer; konstante forsøg på at “bryde lige” eller genvinde tab; lyve for andre om sværhedsgraden af ​​spilleproblemet og stole på andre for Penge til at lindre gambling gæld, risikerer personlige eller faglige forhold på grund af gambling, og begå forbrydelser for at muliggøre spil.

Komplikationer

Kompulsive spillere kan lide af psykiske lidelser som depression og angst, ifølge Medline Plus. Gamblingmisbrugere kan også misbruge narkotika eller alkohol eller forsøge selvmord. Den finansielle belastning kan føre til konkurs, jobtab og fremmedgørelse af venner og familie. I artiklen “Effekten af ​​patologisk spil på familier, ægteskaber og børn” fra “CNS Spectrums” hedder det, at skilsmissesatsen er betydeligt højere for gamblingmisbrugere, og at antallet af vold i hjemmet er højere hos familier med patologiske spillere.

Behandling

Medline Plus siger, at patologiske spillere ofte modstår behandling og er i fornægtelse om at have et spilproblem, accepterer de fleste gamblingmisbrugere kun behandling efter at være blevet presset af familie eller venner. Gamblers Anonym tilbyder et 12-trins program og en supportgruppe svarende til den tilbudte Af alkoholikere anonyme. Kognitiv adfærdsterapi kan også hjælpe en gamblingmisbruger til at genkende problemet og stoppe gambling. Medline Plus indikerer at kompulsive spillere kan komme tilbage under behandlingen, men det patologiske spil er ikke en uoverstigelig lidelse.