Gas smerter i øvre ryg efter at have spist

Gas er en almindelig begivenhed på daglig basis. Du må ikke bemærke, hvor meget du passerer gas på en enkelt dag, fordi det er så normalt. Den gennemsnitlige person overfører gas ca. 10 gange om en dag. Gas former under fordøjelsen på grund af dampe, der er skabt af enzymer nedbrydning af forskellige sukkerarter, proteiner og kulhydrater i fødevarer. Gas smerter følte i din øvre ryg er højst sandsynligt forbundet med henvist smerte, smerte, der projiceres fra et område af din krop til en anden.

Gas smerter

Gas smerter er skarpe og jabbing smerter eller kramper, der mærkes i din mave efter at have spist. Smerterne kan ændre sted hurtigt og kan projicere til din ryg. De fleste gas smerter er resultatet af øget tryk opbygget i tarmene og er normalt ledsaget af oppustethed. Du kan også føle en knude i din mave, hævelse i maven og mest gas smerte er typisk intens, men kort. Eliminering af den fangne ​​gas vil medføre, at smerten forsvinder. Smerter, der forbliver i ryggen, bør vurderes, fordi gas smerte ofte forveksles med hjertesygdomme, gallesten og appendicitis.

Henvist smerte

Omtalt smerte er smerte, der mærkes i et område af kroppen, der er forårsaget i anden del af kroppen. Hvis du udvikler gas smerte, kan du mærke smerter i din øvre ryg, der stammer fra din over- eller underliv. Da øvre rygsmerter kan være tegn på andre medicinske tilstande, skal en læge vurdere din smerte og bekræfte diagnosen af ​​gas smerte.

Forebyggelse

Alle har en anden følsomhed over for fiber. Du kan muligvis spise store mængder fiber dagligt og ikke føle nogen virkninger af det, mens en anden kan spise grøntsager og udvikle gas med det samme. Du kan forhindre mængden af ​​gas du udvikler ved at fjerne visse fødevarer fra din kost. The National Digestive Disease Information Clearinghouse anbefaler fjernelse af mejeriprodukter, fuldkornsfødevarer, æbler, pærer, ferskner, broccoli, løg, hvidløg og kål. Primært drikker vand og fjerner alle kulsyreholdige drikkevarer.

Overvejelser

Hvis du udvikler andre symptomer bortset fra gas- og gaspine, som kronisk diarré eller forstoppelse, bør du se din læge. Du kan have en mere alvorlig tilstand, såsom Crohns sygdom eller irritabel tarmsyndrom. Brug ikke over-the-counter medicin uden først at tale med din læge.