Giver kalium dig energi?

Fødevarer med højt indhold af kalium giver din krop med komponenter, der er nødvendige for at give energi til fysisk aktivitet. Kalium giver dig dog ikke direkte energi. Den gennemsnitlige voksen skal forbruge 2000 mg kalium hver dag for at forhindre hypertension, nyresygdom og slagtilfælde. Der er nogle sundhedsmæssige forhold, hvor kalium ikke anbefales. Men for den gennemsnitlige sunde voksen er kalium et vigtigt næringsstof, der er nødvendigt for energi og sundhed.

Om Kalium

Kalium er et mineral og elektrolyt, et stof, der fører elektricitet i kroppen. Som et mineral fremmer kalium den normale kroppens vækst og vedligeholdelse ved at understøtte organernes funktioner på et cellulært niveau. Som elektrolyt fremmer kalium det normale hjerte-, fordøjelses- og muskelsystemfunktion. Forbrug af en kost, der omfatter et bredt udvalg af frugter og grøntsager, er den bedste måde at opnå dine daglige kaliumbehov. Mens kaliumtilskud er tilgængelige, skal du tale med din læge, før du bruger dem.

Fordele ved kalium

Uden kalium vil du opleve svaghed, som kan forhindre dig i fysisk aktivitet. Højkaliumdietter fremmer sunde knogler og stærke, veludviklede muskler, som er nødvendige for fysisk kondition. Kalium spiller også en vigtig rolle i nervesignaloverførsel og muskelkontraktion, som begge er nødvendige for fysisk aktivitet.

Fødevarer, der indeholder kalium

En bred vifte af frugter, grøntsager og fisk indeholder kalium. Jo højere kaliumindhold er, desto hurtigere kommer kalium ind i blodbanen, hvilket giver din krop energi til fysisk aktivitet, bemærker Krispin Sullivan, klinisk ernæringsforsker og pædagog. Bananer, cantaloupe, grapefrugter, avocadoer, lima bønner og appelsiner indeholder højt indhold af kalium. Tomat- og prunejuice og melasse indeholder også kalium. Laks, torsk og kylling er høje proteinkilder til kalium. Kalium er tilgængelig i tillægsform, normalt under navnet kaliumbicarbonat, kaliumcitrat eller kaliumchlorid. Tilskud kommer i tablet, magt eller flydende form. Kalium er også en ingrediens i mange daglige multivitaminer. Kontakt din læge, inden du tager kaliumtilskud.

Overvejelser

Kaliums rolle i fremme af muskuløs fitness har fået nogle forskere til at tro på, at det hurtigere reparerer fra muskel træthed, der opstår efter en lang træning. Derfor kropsbyggere og atleter forbruge høje niveauer af kalium før og efter træning. Colorado State University udtaler at atleter kan kræve en kost fuld af kaliumrige fødevarer.