Glucosamin og calcium

Glucosamin og calcium har længe været brugt til helbred og udvikling af skeletsystemet. De er aldrig blevet undersøgt som en kombineret behandling mod sygdom, på trods af deres fælles binding i strukturelle integritet af vores knogler. På egen hånd står calcium og glucosamin højt i deres respektive behandlinger af knogler og led sundhed.

Funktion af glucosamin

Glucosamin er et naturligt forekommende kemikalie i kroppen og er en forstad til glycosaminoglycaner, som er rigelige i brusk fundet i vores led. Brusk er hårdt bindevæv, der hjælper med at dæmpe vores led. I årevis er glucosamin blevet anvendt til behandling af slidgigt, en sygdom, hvor brusk forringes, indtil det er væk. Glucosamin er almindeligt taget med chondroitin som et supplement til ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler til genopbygning af brusk og nedsat smerte.

Funktioner af Calcium

Calcium er det mest rigelige mineral i kroppen. De fleste mennesker ved, at calcium opbevares i knogler og tænder for at give strukturel støtte, men calcium er også vigtigt for muskelkontraktioner, udskillelse af hormoner, ledning af neurale impulser gennem nervesystemet og dilation og sammentrækning af blodkar. Fremragende kilder til calcium findes i mælk, yoghurt og ost samt kinesisk kål, broccoli og kale. Mange andre fødevarer er beriget med calcium.

Typer af glucosamin

Glucosamin kommer i hydrochlorid og sulfatformer, men ifølge MedlinePlus.com er glucosaminsulfat den mest anvendte og studerede type. Terapeutiske doser er ved 500 mg glucosamin tre gange dagligt. Den anbefalede tidslinje for at tage glucosamin er mindst 30 dage og så længe som levetidstilskud. Tal med din læge, før du tager noget supplement for at sikre, at det er sikkert for dig.

Typer af calcium

Der er to primære former for calcium, karbonat og citrat. Calciumcarbonat er den mest udbredte, er billigere og absorberes lettere, når det tages sammen med mad. Calciumcitrat kan tages med eller uden mad og absorberes lettere hos personer med nedsat mavesyre. Den anbefalede daglige kvote for calcium afhænger af køn og alder og bør afklares hos en diætist, inden der påbegyndes tilskud. Calcium absorberes lettere i doser på mindre end 500 milligram. Hvis du har brug for 1.000 milligram, skal doseringen opdeles i to og tages på forskellige tidspunkter af dagen.

Overvejelser

Fra 2010 fortsætter debatten om, hvorvidt glucosamin hjælper med at genopbygge brusk eller reducere smerter forbundet med slidgigt. En artikel i medicinsk journal “The Lancet” rapporterer, at i en undersøgelse af slidgigtspatienter er der ingen yderligere fællesrumsforringelse efter tilsætning af glucosaminsulfat i tre år. National Institutes of Health gennemførte dog det største kliniske studie vedrørende glucosamin, kaldet Glucosamine / Chondroitin Arthritis Intervention Trial, eller GAIT i 2006. Deres resultater viser, at der ikke er nogen signifikant lindring af smerte blandt alle patienter, der studeres, Patienter med moderat til svær smerte oplevede en mærkbar forbedring, da de tog glucosamin / chondroitin kombinationen.