Glutaminmangel symptomer

Glutamin er en type aminosyre, der har flere vigtige funktioner i kroppen, herunder støtte til immunsystemet, korrekt fordøjelse og fremme hjernens aktivitet. Glutamin er en af ​​de mest almindelige typer af aminosyrer, der findes i kroppen. Det lagres typisk i musklerne og i lungevæv. Fordi kroppen skaber sin egen glutamin, er mangel på denne aminosyre noget sjælden. For nogle mennesker, især de med tidligere sundhedsmæssige forhold, kan glutaminmangel forårsage symptomer, der kan være vanskelige at klare.

Øgede infektioner

En del af glutaminens funktion er at styrke kroppens immunsystem. Lavt indhold af glutamin resulterer i en øget modtagelighed for infektion, især blandt visse populationer. Under stressperioder på grund af sygdom eller overdreven motion udsender kroppen cortisol, som i sidste ende sænker glutaminniveauet, der opbevares. Personer, der allerede har kronisk sygdom, ældre og personer med nedsat immunforsvar, som nylige transplantationsmodtagere eller dem, der gennemgår kemoterapi, kan være mere tilbøjelige til at udvikle en infektion som følge af lave niveauer af glutamin.

Vægttab

Glutamin virker for at bevare formen af ​​mave og tarm. For mennesker, der har kroniske gastrointestinale lidelser, såsom Crohns sygdom eller inflammatorisk tarmsygdom, kan lave niveauer af glutamin bidrage til vægttab. Hertil kommer, at mennesker med hiv / aids kan tabe sig og muskelmasse på grund af deres sygdomme, en tilstand, der kan forværres af lave niveauer af glutamin. Ifølge University of Maryland Medical Center kan glutamintilskud hjælpe med intestinal absorption af vigtige næringsstoffer.

Tarmændringer

Lavt indhold af glutamin kan påvirke gastrointestinale systemet. Under normale omstændigheder fordøjer kroppen mad fra at spise og omdanner noget af det til glukose, der bruges af cellerne til energi. Hvis du har brug for mere energi end kroppen kan levere gennem glukose, går glutamin ind for at give energi til cellerne. Det virker typisk mellem cellerne i mave-tarmkanalen, og lave glutaminniveauer resulterer i formindsket celleaktivitet i denne del af kroppen. I nogle tilfælde kan glutamin bruges som supplement til personer med inflammatorisk tarmsygdom eller kroniske lidelser, der forårsager overskydende diarré.

Energiniveauer

Nogle mennesker med lavt indhold af glutamin kan have nedsat energiniveau. Fordi det er opbevaret i musklerne, kan lave niveauer af glutamin have en effekt på dem, der træner i sport som vægtløftning. Dette observeres blandt dem, der deltager i overdrevne træningsniveauer, eller som oplever overtraining syndrom. Fordi kroppen undergår stress under intens træning, kan det kræve højere niveauer af glutamin. Hvis kroppen ikke kan holde op, kan atleten opleve træthed og dårlig præstation.