Glutaminpeptid-bivirkninger

Glutamin er en betingelsesmæssig essentiel aminosyre, hvilket betyder, at din krop kan syntetisere det alene, men du kan også se fordel af madkilder til glutamin. Glutaminpeptider er glutaminmolekyler, der er bundet til andre aminosyrer for at øge stabiliteten af ​​glutamin i din krop, når den er indtaget. Glutaminpeptider sælges som et kosttilskud til forbedring af muskel- og blødtvævsreparation efter træning, skade eller operation. Mens glutamin generelt tolereres godt, er glutaminpeptider mere potente og kan resultere i bivirkninger. Kontakt din læge forud for brug af et tilskud indeholdende glutaminpeptider.

Gastrointestinal nød

Den mest almindelige bivirkning ved glutaminpeptidtilskud er gastrointestinal nød. Din fordøjelseskanalen kan have en vanskelig tid at absorbere glutaminpeptider på grund af deres høje styrke, især når de tages i tom mave. Symptomer på gastrointestinal lidelse efter indtagelse af glutaminpeptid omfatter kvalme, ubehagelig mave, magekramper, opkastning og diarré. At tage glutaminpeptidtilskud med mad og vand kan medvirke til at mindske risikoen for udvikling af gastrointestinal nød.

Allergisk reaktion

Glutamin kan nemt omdannes til glutamat i din krop, hvilket svarer til forbindelsen fundet i mononatriumglutamat eller MSG. Hvis du er følsom overfor MSG eller glutamat, kan du opleve en allergisk reaktion på glutaminpeptidtilskud. Symptomer på en allergisk reaktion på glutaminpeptider omfatter hævelse af dit ansigt og hals, udseende af elveblest eller udslæt, vedvarende kløe, vejrtrækningsbesvær og uregelmæssigt hjerteslag. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer efter glutaminpeptidtilskud, søg lægehjælp straks.

Nyre- og leverstress

Høje mængder af glutaminpeptider, der er til stede i blodbanen, kan lægge ekstra stress på din lever og nyrer, organer, der filtrerer dit blod fra potentielt skadelige eller giftige forbindelser. De metabolitter, der er knyttet til glutaminmolekylet, spaltes typisk af glutamin, når de absorberes i blodbanen. Disse metabolitter filtreres derefter ud af din krop gennem din lever og nyrer. University of Maryland Medical Center anbefaler, at personer, der lider af lever- eller nyresygdomme, undgår glutamintilskud, fordi den ekstra belastning, det ligger på disse organer, kan forværre symptomerne på sygdommen.

Andre overvejelser

Ifølge UMMC synes glutamintilskud at være sikkert i doser på op til 14 gram om dagen. Drugs.com siger imidlertid, at almindelige bivirkninger af glutamintilskud kan indebære en vedvarende hoste eller hæshed i halsen, den hyppige trang til at defekte og forstoppelse. Selv om det ikke er kendt, om glutamin har nogen uønskede interaktioner med medicin og medicin, bør du kun bruge et kosttilskud, der indeholder glutaminpeptider under tilsyn af en læge.