Gluten og øreproblemer

Glutenfølsomheder påvirker typisk fordøjelsessystemet, huden eller bihulerne, men under visse omstændigheder kan en glutenallergi forårsage øjenbelastning og en midlertidig nedsat hørelse. Din heath care provider bør evaluere øreproblemer, der udvikler sig efter at have brugt gluten for at sikre, at øret problemer er relateret til en glutenallergi. Din læge vil give dig en klinisk diagnose og behandlingsmuligheder.

Glutenfølsomhed

Glutenfølsomhed, også kaldet glutenallergi, er en overreaktion af immunsystemet til gluten. Gluten er et af de fem proteiner, der findes i hvede, der kan få kroppen til at reagere som om den var under angreb, ifølge Astma og Allergi Foundation of America. Gluten er også til stede i andre korn, såsom rug, havre og byg og kan være til stede i fødevarer, du ikke har mistanke om, såsom is, ketchup og salatdressing. I stedet for at din krop genkender proteinet som sikkert, reagerer det på det som om det var farligt, angreb proteinerne med immunoglobulin E-antistoffer og histamin.

årsag

Under en allergisk reaktion på gluten frigives forskellige kemikalier, som får blodkarrene til at udvide og irritere blødt væv. Histamin er det primære kemikalie i din krop, der forårsager betændelse og hævelse i blødt væv. Når histaminniveauet stiger i blødt væv i dine ører, forårsager hævelse blokering i dit indre øre, der kan føre til overbelastning. Overbelastningen kan også forårsage væske at opbygge i øret, hvilket forårsager midlertidigt høretab.

Symptomer

Du kan udvikle muffled hørelse, en knitrende eller poppende lyd i øret, øre smerte og tryk og en fuld følelse i øret, ifølge Lucile Packard Children’s Hospital. Andre symptomer ledsager typisk ørebelastning, såsom nasal overbelastning, hududslæt, åndenød og fordøjelseskomplikationer. Hvis du udvikler ørebelastning sammen med manglende evne til at trække vejret, er et blødt ansigt, svimmelhed, blødhed, en dråbe i blodtryk eller nældefeber ring 911, fordi du måske oplever en alvorlig allergisk reaktion kaldet anafylaksi.

Behandling

Den mest effektive behandling af øreproblemer i forbindelse med glutenallergi er at undgå alle fødevarer, der indeholder proteinet. Hvis du indtager gluten, skal du tale med din læge om brugen af ​​antihistaminer, decongestant nasal spray og smertestillende midler til at hjælpe med at lindre symptomer, indtil de falder. Hvis du udvikler feber, kropstemperaturer eller muskelsmerter, kan du have en øreinfektion, som kræver receptpligtig antibiotika.