Glycerin substitutter

Glycerin, også kaldet glycerin eller glycol, er en simpel forbindelse med en sød smag. Glycerin anvendes i fødevareindustrien, i kosmetik og toiletartikler, i farmaceutiske produkter og botaniske ekstrakter, og som en bestanddel i frostvæske. Alternativer til glycerin er tilgængelige for alle disse applikationer. Nogle billigere erstatninger til glycerin i kemiske anvendelser er giftige og farlige, hvis de er til stede i fødevarer eller kosmetiske produkter.

Diethylenglycol, eller DEG, er en væske med en skarp sød smag. Det er naturligt viskøst, lugtfrit og farveløst. DEG anvendes som et mellemprodukt i produktionen af ​​kemiske produkter, såsom polyurethaner, polyesterharpikser og ethylenglycoler. DEG kan også bruges som frostvæske som fugtighedsmiddel i tobak og som opløsningsmiddel i kosmetik og maling. DEG kan erstatte glycerin i disse industrielle anvendelser, men er ikke godkendt til konsum i mange lande. Den australske regering rapporterer, at DEG solgt som forfalsket glycerin blev fundet i tandpastaer og hostesirup, hvilket resulterede i en tandpasta-tilbagekaldelse i Australien i 2007.

Propylenglycol er en farveløs, lugtfri væske med lignende fugtighedsbevarende eller fugtgivende egenskaber til glycerin. Også kendt som PG, anvendes propylenglycol almindeligvis som glycerinsubstitut i kosmetiske og toiletartikler, fordi det typisk er billigere. Afledt af petroleum forventes højtniveau og koncentreret eksponering for PG at forårsage abnormiteter i leveren, hjernen og nyrerne. PG findes i kommercielt tilgængelige stokdeodoranter, shampooer og andre kosmetiske produkter.

Ceramider kan erstatte glycerin i hudplejeprodukter, såsom fugtighedscreme og lotioner. EczemaNet indikerer, at hudplejeprodukter, der indeholder glycerin, kan øge tørheden af ​​din hud, hvis du lider af atopisk dermatitis. Brug af ceramider i stedet for glycerin i fugtgivende lotion kan hjælpe med at regulere dine hudceller. Som glycerin har ceramider en fugtgivende effekt, der arbejder for at reparere beskadiget hud. Hvis din hud er særlig tør eller udsat for revner, kan ceramider være en god fugtgivende erstatning for glycerin.

Vegetabilsk glycerin bruges ofte som en naturlig hudpleje ingrediens, ifølge Dinah Falconi’s 1997 bog “jordiske organer og himmelske hår.” Glycerin-substitutter omfatter forskellige naturligt afledte bærerstoppere og olier, der har en lignende fugtgivende virkning på glycerin. Hvis din hud er naturligt tør og tørheden forværres af glycerin, kan du opleve, at sheasmør, jojobaolie, kakaosmør eller avocadoolie er effektive substitutter.

Diethylenglycol

Propylenglycol

ceramider

Olier og Butters