Glycerin til tørt hår

Glycerin, også kendt som glycerol, kommer fra naturressourcer og kan også syntetisk afledes. Det tiltrækker fugt, når det er i omgivelser med 70 procent fugtighed eller højere. Forbrugerne har udtrykt sundhedsmæssige bekymringer for syntetisk glycerin, men naturlige former er også tilgængelige. Tørt hår kan forekomme af forskellige årsager, herunder lav luftfugtighed, vind og sol eksponering og brug af hår styling produkter.

Fungere

Glycerin er et fugtighedsbevarende middel, der er designet til at bringe fugt i og beholde det. I hårprodukter fungerer glycerin for at trække fugt på dit hår og giver en barriere for at holde fugten låst ind. Glycerin kan bruges som ingrediens i en shampoo eller balsam. I hårsirumerne påføres glycerin direkte på håret efter vask.

typer

Der er to typer glycerin: naturlig og syntetisk afledt. Naturlige kilder til glycerin omfatter vegetabilske olier eller animalske fedtstoffer. Hvis glycerin er fra en naturlig kilde, vil det ofte blive angivet på etiketten. Når syntetisk afledt, underkastes petrokemikalier kemisk syntese for at fremstille glycerin. Larry O’Hanlon, en journalist med Discovery News, rapporterer, at petrokemikalier har vist sig at udgøre sundhedsrisici, herunder sænkning af sædceller i kommende generationer.

Fordele

I det rigtige miljø, med fugtighed på 70 procent eller derover, har glycerin evnen til at trække i fugt og hjælpe dit hår med at holde fugt. Det er opløseligt i vand og er let tilsat til hårplejeprodukter.

Advarsler

Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse indikerer, at glycerin i tågeform kan irritere dine øjne og hud, hvis det kommer i direkte kontakt. Ved indånding kan glycerin også forårsage åndedrætsbesvær, hovedpine, opkastning og kvalme. Syntetisk glycerin kan være kræftfremkaldende ifølge Miljøgruppens kosmetiske database. Registeret for giftige virkninger af kemiske stoffer indikerer positive mutationsresultater forekommet, når de blev eksponeret for glycerin.

Overvejelser

Hvis du har tørt hår, skal du bruge et hårprodukt med glycerin i omgivelser med mindst 70 procent luftfugtighed. Hvis du lider af kruset eller krøllet hår, skal du undgå at bruge glycerin, da det vil føje mere fugt til dit hår og føje til dine frizzproblemer. I meget tørre omgivelser vil glycerin trække fugt ud af dit hår. Undgå at bruge glycerin, hvis du er i tørre omgivelser, da det kan tørre dit hår ud endnu mere. Også glycerin er i stand til at trænge ind i hårkutiklet og fjerne eventuelle kemiske farver, der kan være til stede. Ifølge curl kemiker Tonya Mckay Beckar, hvis du bruger en halvfast hårfarve, er glycerin i stand til at fjerne farven helt let. Hvis du bruger permanente hårfarver, er partiklerne meget mindre og absorberes hurtigere. Efter den første vask absorberes farvepartiklerne i hårakslen, og glycerin vil ikke være i stand til at fjerne farven væk.