Gode ​​frugter til nyrerne

Frugt nærer dig med fiber, mineraler og vitaminer, men nogle kan være bedre end andre til at holde dine nyrer sunde. Generelt skal du kigge efter frugt, der er rig på antioxidanter – såsom flavonoider og vitaminer A, C og E – og lavt kaliumindhold. Hvis du har nyresten eller kronisk nyresygdom, skal du kontakte din læge om, hvilken frugt der er bedst – og hvad du skal undgå – for din særlige tilstand.

Det grundlæggende

Dine nyrer, to bønneformede organer, der er delvist beskyttet af dine rygribber, filtergiftstoffer fra dit blod og regulerer dets niveauer af vand og salt. Nyrer regulerer også blodtryk og pH-balance eller måling af syre og alkaliske i dit system. Spis masser af frugt for at hjælpe med at balancere dit pH-niveau, opbygge dit immunsystem, reducere inflammation og beskytte mod kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Frugt valg

For sunde nyrer, indbefatte i din kostfrugt, der er højt i fibre og antiinflammatoriske egenskaber. Æbler reducerer kolesterol og holder dig regelmæssig. Røde druer indeholder et flavonoid kendt som resveratrol, som kan reducere inflammation ved at øge muskelafslapning i blodkar. Tranebær holde din urin mere sur for at forhindre urinvejsinfektioner, hvilket kan føre til nyreinfektion. Blåbær og hindbær indeholder vitamin C og mangan samt anthocyaniner, en antioxidantforbindelse med antiinflammatoriske egenskaber. Jordbær og kirsebær indeholder begge antioxidanter, der beskytter dit hjerte.

Nyresten

Hvis du har nyresten, der forårsages, når mineraler i din urin binder sammen, kan frugter, der er højt i kalium – som bananer – hjælpe, ifølge eksperter fra Linus Pauling Institute. Et dagligt glas appelsinsaft kan sænke surhedsgraden i urinen og medvirke til at reducere væksten af ​​nyresten, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Clinical Journal of the American Society of Nerology.”

Kronisk nyresygdom

Undgå at spise appelsiner og bananer, hvis du har kronisk nyresygdom. Et job hos dine nyrer er at opretholde et sundt niveau af kalium i dit blod for at regulere dit hjerteslag og holde dine muskler funktionsdygtig. Hvis dine nyrer ikke fungerer korrekt, kan kaliumniveauer blive farligt højt, hvilket kan forårsage unormalt hjerteslag eller endda et hjerteanfald. Andre højt kaliumfrugter, der skal undgås, omfatter kiwi, melon, nektariner, abrikoser, mango, papaya, svesker, rosiner og anden tørret frugt. Undgå især starfruit på grund af dets høje indhold af oxalsyre.