Gotu kola for hårtab

Gotu kola er kendt af en række forskellige navne, såsom Indian Pennywort, Manduukaparani i Ayurveda medicin og Brahmi på hindi. Det er medlem af persille familien og bruges ofte i Indien og Kina. Selvom bivirkninger ofte er mindre, er det tilrådeligt at tjekke med din læge, før du begynder en ny behandling eller et supplement.

Planten

Gotu Kola er indfødt i det sydlige Stillehav, Sydafrika og dele af Europa og vokser bedst i nærheden af ​​vand. Plantens medicinske egenskaber findes i stammen og bladene. Gotu Kola er tilgængelig som tørret urt, pille og aktuelt salve.

Anvendelser

Gotu Kola er blevet brugt i tusindvis af år til næsten enhver lidelse, der kan forestilles. Det har været brugt til alt fra anti-aging til en kur mod diabetes og hepatitis. I øjeblikket er gotu kola brugt til behandling af hudsår og findes i mange aktuelle salver. Det bruges også til at behandle åreknuder, angst, hypertension, blandt andet lidelser.

Hårtab

En undersøgelse, der blev fremkommet i marts 2011-supplementet af “International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences” af Ritu Jain fra Department of Pharmaceutical Chemistry, Pranav Institute of Pharmaceutical Science & Research, Sitholi, Gwalior, Indien, konkluderede, at gotu kola ekstrakt forbedret Hårlængden og densiteten hos rotter. Der har endnu ikke været nogen endelige kliniske undersøgelser for at demonstrere, at gotu kola vil hjælpe med at bekæmpe hårtab hos mennesker. På trods af manglende bevis for hårvækst hos mennesker, indeholder mange urtehårsprodukter produkter gotu kola i ingredienserne.

Dosering

Da der ikke har været kliniske undersøgelser foretaget på Gotu kola som en hårtabsbehandling hos mennesker, er den korrekte dosering til denne anvendelse spekulation. Ifølge University of Maryland Medical Center er standarddosen af ​​ekstraktet 50 til 250 mg taget tre gange dagligt, mens det tørrede urt kan gøres til te og forbruges tre gange dagligt. Den pulverformede urt, som er taget i kapselform, kan bestå af 1.000 til 4.000 mg og tages tre gange dagligt og 30 til 60 dråber af tinkturen kan også tages tre gange om dagen.

Bivirkninger fra gotu kola anses generelt som mindre, med kløe og hævelse er de to mest almindelige. Andre bemærkede bivirkninger har inkluderet ubehagelige mave og kvalme, svimmelhed og døsighed. Muligheden for en allergisk reaktion er også til stede. Gotu kola kan interferere med andre lægemidler, og de, der tager kolesterol eller diabetes, vil gerne tale med deres læger før brug.

Som med næsten alle naturlægemidler til hårfjerning har gotu kola ingen kliniske data til støtte for brugen som hårtabsbehandling. Selvom det ikke nødvendigvis betyder, at det ikke har nogen hårvækst egenskaber, det er ikke blevet bevist. De, der er seriøse med at behandle hårtab vil sandsynligvis vil holde sig til de eneste to hårtabsbehandlinger, der er godkendt af US Food Og lægemiddeladministration, minoxidil og Propecia.

Bivirkninger

Konklusion