Grapefrugtsaftens virkning på kodein

Grapefrugter er en type citrusfrugt, der kommer i hvide, rosa / røde og stjerne rubin / rio røde sorter. De lyserøde eller røde sorter er højere i vitaminindhold, men de giver alle vitaminerne A og C, samt en lille mængde calcium. De fleste af de grapefrugter, der forbruges i USA, kommer fra dyrkere i Florida. Mens grapefrugter og grapefrugtsaft er gode kilder til ernæring og vitaminer, tilføjer Centers for Disease Control and Prevention en stor advarsel; for patienter, der tager visse lægemidler, kan de ændre virkningerne af medicinen, herunder codein.

Grapefrugt

Grapefrugter og grapefrugtjuice indeholder en række kemikalier. Den vigtigste bekymring når det kommer til medicin er furanocoumarin. Ifølge Harvard Medical School binder furanocoumarin med enzymet CYP3A4 i din tarmkanal og reducerer absorptionen af ​​medicin. Med enzymet blokeret, er visse medikamenter lettere at komme ind i blodbanen og kan skabe giftige niveauer i kroppen. Medikamenter, der kan blive påvirket, omfatter opiater som codein, calciumkanalklokke, statiner, immunosuppressiva, benzodiazepiner og andre neurologiske lægemidler.

kodein

Codeine er i klassen af ​​lægemidler kaldet opiater, som omfatter stoffer som morfin, hydrocodon, methadon og oxycodon. Denne klasse af medicin, herunder kodein, kaldes også narkotika. Codeine, ifølge National Institutes of Health, bruges til at behandle mild til moderat smerte såvel som i nogle lægemidler til behandling af hoste. Det kan ordineres alene eller i kombination med acetaminophen. Codeine bør tages præcis som foreskrevet, da for meget at tale kan forårsage overdosering. Overdoseringssymptomer kan omfatte vejrtrækningsbesvær, bevidsthedstab og muskeltoner, kold og klam hud, langsom hjerterytme og besvimelse.

Medicinsk forskning

Forbruger grapefrugtjuice, mens du tager codein, anbefales ikke på grund af de furanocumariner, der findes i grapefrugt. En undersøgelse fra 2010, der blev offentliggjort i “Grundlæggende og klinisk farmakologi og toksikologi”, undersøgte virkningerne af grapefrugtsaft og et andet opiat, oxycodon. Undersøgelsen viste, at drikker grapefrugtsaft eller spiser en grapefrugt kan øge koncentrationen af ​​stoffet i kroppen. Et studie fra 2004, der blev offentliggjort i “Clinical Pharmacology and Therapeutics”, undersøgte virkningerne af grapefrugtsaft på CYP3A4 hos patienter, der tog methadon. Det viste sig, at grapefrugt øger biotilgængeligheden af ​​methadon hos en patient og kan resultere i et toksisk niveau. Disse undersøgelser viser, at det ikke er tilrådeligt at drikke grapefrugtsaft, hvis du tager opioide stoffer, herunder codein, på grund af risiko for giftige niveauer.

Overvejelser

På grund af virkningerne grapefrugter og grapefrugtsaft kan have på medicin som kodein og mange andre, er det vigtigt at du diskuterer dette med din læge. Hvis grapefrugter og grapefrugtsaft er en regelmæssig del af din kost, skal din læge være opmærksom på dette og enten foreskrive forskellige medikamenter eller rådgive dig om at undgå grapefrugter i løbet af dine behandlinger. På grund af den mulige risiko for lægemiddeltoksicitet er det vigtigt at være forsigtig med grapefrugtsaft. I dette tilfælde kan de sundhedsmæssige fordele, det giver, ikke være risikoen værd.