Grapeseed ekstrakt og hårtab

Druefrø ekstrakt er kendt for sine antioxidant egenskaber og bruges til at behandle en række medicinske tilstande, herunder hjertesygdomme, kræft og diabetes. De fleste af undersøgelserne om druemostekstrakt er blevet udført på dyr. Der er nogle beviser til støtte for druemostekstrakt som et hårtabsagent baseret på undersøgelser, der involverer laboratoriemus, men druemostekstrakt er ikke godkendt til hårtab af U.S. Food and Drug Administration.

Om druemostekstrakt

Druefrø ekstrakt er typisk lavet af frø af vin druer. Druefrø indeholder høje mængder oligomere proanthocyanidinkomplekser, flavonoider, E-vitamin og linolsyre. Den primære fordel ved vindruekstrakt er dets evne til at forhindre frie radikaler i at beskadige celler. Druefrø ekstrakt blev populært i 1970’erne på grund af det, der blev kendt som den franske paradoks, der studerede den lave procentdel af hjertesygdomme i forhold til fedtfattige kostvaner. Franskerne spiste en fedtfattig kost, men havde lave hjertesygdomsrater og kredit blev tilskrives deres daglige vinforbrug.

Hårtab

Lidt forskning er blevet foretaget på druemostekstrakt som en hårtabbehandling, men der er nogle beviser for at støtte kravet. En undersøgelse udført af Tsukuba Research Laboratories, der optrådte i november 1998 udstedelsen af ​​den svenske journal Acta Derm Venereol konkluderede, at de proanthocyanidiner, der blev ekstraheret af druemusfrø, gav en stigning i proliferationen af ​​hårfollikelceller i mus. Undersøgelsen konkluderede også, at proanthocyanidinerne hurtiggjorde overgangen af ​​hvilefasen til væksten i hårvækstcyklusen.

Anvendelse

Druefrø ekstrakt kommer i kapsel og tablet formularer, og University of Maryland Medical Center anbefaler, at du leder efter piller, der er standardiseret til 40 til 80 procent proanthocyanidiner eller som besidder mere end 95 procent oligomer proanthocyanidin kompleks. Anbefalede doser vil variere fra 75 til 450 mg pr. Dag, og druemostekstraktet anses for sikkert i perioder på to til tre måneder, så længe de anbefalede doser følges.

Forholdsregler

Druefrø ekstrakt er ikke blevet undersøgt af FDA for sikkerhed eller effektivitet, så alle mulige bivirkninger er muligvis ikke kendt. Rapporterede bivirkninger omfatter kvalme, svimmelhed, forhøjet blodtryk og hovedpine. Druefrø ekstrakt bør ikke bruges af mennesker, der tager blodfortyndere. Druefrø ekstrakt bør ikke tages af børn eller kvinder, der er gravid eller ammer. Som med alle medicin eller kosttilskud, skal du tale med din læge, før du begynder en ny behandling.