Grøn te og hårtab

Hårtab er et problem for mænd og kvinder. Mange prøver over-the-counter produkter eller bruger hatte eller hårstykker til at dække skaldede pletter. Andre forsøger dyre procedurer som transplantater. Det er muligt, at svaret til bekæmpelse af hårtab faktisk kan være i dit køkken. Selvom der stadig er meget mere forskning, der skal gøres, har nogle studier fundet, at grøn te kan hjælpe med at holde dig væk fra at miste dit hår.

Mekanisme

Et papir udgivet af forskere fra Japans Saitama Cancer Center Institute viste, at samme Tumor Necrosis Factor-alpha (TNF-alpha) impliceret i arthritic sygdomme og kræft er også involveret i at forårsage hårtab. Ifølge webstedet Amazing Green Tea viste dette papir, at grøn te kan undertrykke produktionen af ​​TNF-alpha, hvilket gør det til en mulig kur mod skaldethed. Desuden viste undersøgelsen, at drikker store mængder grøn te kan have en effekt på DHT, som er forbundet med hårvækst under pubertet og skaldethed i voksenalderen for nogle.

Mus hår

Institut for Otolaryngologi ved Charles R. Drew University of Medicine and Science gennemførte en undersøgelse for at undersøge effekterne af grøn te på gnavere i relation til hårtab. Forskerne fulgte musene i seks måneder, før de konkluderede. Resultaterne viste, at mus, der havde hårtab og fik grøn te til at drikke, viste genvækst af håret, mens de der fik rent vand ikke gjorde.

Ekstern applikation

En yderligere undersøgelse af Department of Dermatology ved Seoul National University College of Medicine viste, at epigallocatechin-3-gallat (EGCG), en komponent af grøn te, faktisk kan fremme hårvækst ved at stimulere hårdceller af dermal papilla (DPC). Ifølge undersøgelsen, som blev udført in vitro, forårsagede EGCG en betydelig forlængelse af hårsækken. I løbet af denne forskning brugte forskerne 10 procent EGCG i ethanol. Det blev anbragt direkte på hver deltageres hovedbund.

Sunde scalps

Ud over de undersøgelser, der viser grøn te som hjælp til hårvækst, er der også overvejelse om, at grøn te kan holde din hovedbund sund, hvilket skaber et miljø, der muligvis kan gøre håret mere tilbøjeligt til at vokse. En undersøgelse ved Georges Medical College udført af Dr. Stephen Hsu viste grøn te som en mulig behandling for psoriasis og skæl. Denne undersøgelse viste også, at grøn te kunne virke i normaliserende hudcellevækst, beroligende hud og reducere inflammation i hovedbunden.

Overvejelser

Grøn te kan ikke være en kur mod skaldethed eller en garanti for hårvækst, men antioxidanterne i drikkevaren kan være nyttige. Rådfør dig med en sundhedspersonale om de mulige fordele ved at indtage grøn te – eller bruge det lokalt – for at dyrke hår. Sørg for at nævne eventuelle medicin, du tager, da grøn te kan forstyrre nogle receptpligtige lægemidler, som blodfortyndere.