Har ghiradelli chokolade gluten?

At finde glutenfrie chokoladekilder kan nogle gange være forvirrende, da de fleste chokoladefirmaer ikke specifikt identificerer deres produkter som glutenfri. En del af problemet er, at fødevarer, der traditionelt er glutenfrie, antages at behøve en sådan mærkning, og kun fødevarer, der er blevet ændret til at blive glutenfri, identificeres ofte som glutenfri mad.

Chokolade og Gluten

Chokolade indeholder i sig selv ikke gluten. Chokolade bliver ikke-glutenfri, når den tilsættes ingredienser til at skabe andre fødevarer, såsom chokoladebjælker. Fordi chokolade i sin naturlige form ikke har gluten, har Ghiradellis produkter, der kun indeholder chokolade, såsom kakaopulver, ikke gluten. Omvendt kan selskabets slikstænger indeholde gluten. Ghiradelli-webstedet indeholder ikke specifikt sine glutenfrie produkter.

FDA Glutenfri Definition

U.S. Food and Drug Administration definerer glutenfri mad med henblik på mærkning som fødevare, der ikke indeholder hvede, rug, byg eller en krydset hybrid af disse korn. Dette ville naturligvis ikke omfatte disse korn, hvis gluten blev fjernet, som det er tilfældet med glutenfri hvedemel. Ingredienserne i Ghiradellis produkter kan ikke findes på deres egen hjemmeside, men findes på emballagen. Holde FDA-definitionen af ​​glutenfri mad i tankerne, læs Ghiradellis individuelle produktlister.

Kontrol af ingredienslister

Følgende Ghiradelli produkter alle opfylder FDA definitionen af ​​glutenfri: 60 procent Cacao Bittersweet Baging Chips, Mælk Chokolade Chips, Classic White Baking Chips og Sweet Ground White Chocolate. Ghiradelli’s Semi-Sweet Chocolate Chips lister hvedemel som sin første ingrediens, og kan derfor ikke anses for glutenfri. Ghiradellis usødede kakaopulver samt dets Premium Double Chocolate og Mocha Hot Cocoa Mixes opfylder glutenfrie krav, ligesom dets usødede chokolade og halvt søde bagningstænger. Flere af de chokoladefirkantprodukter, der fremstilles af Ghiradelli, indeholder byg, således at der er mulighed for krydskontaminering af udstyr. Ghiradelli-hjemmesiden viser, hvilke produkter der indeholder soja, mælk og træ nødder, men posterer ikke en glutenfri produktliste fra 2011.

Glutenfri Opskrifter Brug Ghiradelli Chokolade

Mange websites hoster glutenfri opskrifter med Ghiradelli-produkter. Ghiradelli-hjemmesiden viser også glutenfrie opskrifter, der bruger sine ingredienser. Yummly har en opskrift på Chocolate Almond Berry Bark, der bruger Ghiradelli mælk chokolade chips. Chicago har nu skrevet en omarbejdet opskrift på chokolade chip cookies fra bagsiden af ​​en Ghiradelli Chocolate Chip taske. For at gøre dem glutenfrie erstattes ikke-glutenholdige ingredienser for glutenholdige, og Ghiradelli-halv-søde chokoladechips anvendes. The Bread and Butterfly Blog har indsendt en opskrift på fødselsdagsfest chokolade cupcakes, der er glutenfri ved hjælp af Ghiradellis kakaopulver. Mange opskrifter, der har gluten, kan omarbejdes ved at erstatte glutenfrie ingredienser til glutenholdige.