Hårbehandling for hårdt vand

Fandt i varierende grad i vandforsyninger i hele USA, indeholder hårdt vand mineraler fra sten og jord, primært calcium og magnesium. Dette mineralrige vand reducerer lapningsevnen for sæbe og shampoo og efterlader i sidste ende mineralrester på håret. Hvis et vandblødgøringsmiddel eller filter er ude af spørgsmålet, er en eddikespolning det næstbedste.

Ikke kun for pickles

En eddike skylles ned gennem opbygningen af ​​mineraler og andre rester, der får håret til at se kedeligt ud. For at gøre en eddike skylle, bland en lille mængde æblecider eddike med destilleret vand, og skyll derefter på dit hår efter shampooing. Skyl eller forlad eddike i dit hår for at skabe glans og fjerne snavs. Eddike lugt fordamper relativt hurtigt. Eddike kan tørre håret, så en eller to gange hver uge er nok.

Chelaterende shampoo sige hvad?

Chelaterende shampooer indeholder chelateringsmidler, som opløser og fjerner mineraler fra håret. Mærkningen angiver generelt, at produktet er en chelaterende shampoo, men det kan mærkes som en svømmers shampoo, fordi det fjerner ophopning af chlor og andre urenheder. EDTA er et almindeligt chelateringsmiddel, der ofte – men ikke altid – findes på ingredienslisten. De fleste chelaterende shampooer er sikre til daglig brug, men følg altid med god balsam for at fugtige hår og hovedbund.