Hcg og højt blodtryk

HCG, eller human choriongonadotropin, er et hormon, der produceres i moderkrekken hos gravide kvinder. Det er godkendt af U.S. Food and Drug Administration til behandling af infertilitet og kan foreskrives off-label til andre formål. HCG sælges også som et homøopatisk supplement til vægttab. Mens FDA udstedte en erklæring om, at supplerende HCG ikke er skadeligt, ifølge en 2011-artikel udgivet af USAToday.com, har receptstyrkeshormonet været forbundet med højt blodtryk.

FDA har ikke godkendt HCG hormonet til behandling af overvægt eller fedme. Læger har dog lov til at ordinere lægemidler uden etiket, som de finder passende. HCG var forbundet med vægttab i 1950’erne, når A.T.W. Simeons, en britisk endokrinolog, fandt, at når de kombineret med en meget lavt kalorieindhold kostede hormonet med at fremme et hurtigt vægttab. Denne forbindelse har siden været bredt diskrediteret, men læger fortsætter med at ordinere HCG til vægttab formål.

FDA har allerede modtaget en rapport, ifølge Christopher Kelly, et agentur talsmand, at en patient på en HCG diæt havde en lungeemboli. En lungeemboli er en potentielt dødbringende tilstand, der forårsager blodprop blokkerer arterier i lungerne. Selv om højt blodtryk er en risikofaktor for tilstanden, hævder HCG-hormonet ifølge kirurgisk afdeling ved Baylor College of Medicine risikoen for at udvikle blodpropper og kardiovaskulære komplikationer.

En HCG diæt er en meget lavt kalorieindhold designet til at producere hurtigt og signifikant vægttab. Folk, der er tiltrukket af dette meget restriktive regime, er ofte overvægtige eller overvægtige, som begge er risikofaktorer for højt blodtryk, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute. Mens du taber vægt kan reversere hypertension, er der en risiko for, at hormonet, der bruges til at quell hunger, kunne have potentielt farlige bivirkninger. Ifølge en 2011-artikel, der blev offentliggjort i New York Times, kræver en ny-York-baseret læge, der overvåger personer på en HCG-diæt, patienter at have EKG før behandling og vil ikke acceptere nogen med hjertesygdom.

Brug af HCG til det formål, som FDA godkendte som infertilitetsbehandling, kan forårsage flere svangerskabsangreb og øge risikoen for præeklampsi og svangerskabshypertension – typer af højt blodtryk forbundet med graviditet. En undersøgelse fra 2009 offentliggjort i “The Journal of the American College of Obstetricians og Gynecologists” undersøgt over 5.000 gravide kvinder i forsøg på at undersøge risikoen for højt blodtryk og infertilitetsmedicin. Kvinder, der brugte fertilitetsbehandlinger, var næsten dobbelt så tilbøjelige til at opleve svangerskabshypertension og præeklampsi, end kvinder, der blev gravid spontant.

HCG og vægttab

HCG risici

Vægt

HCG og graviditet