Hjælper svømning med at miste mavefedt?

Indarbejde regelmæssig svømning træning kan være en effektiv måde at skære ned på det overskydende fedt du bærer. Selvom ingen form for motion vil hjælpe dig med at tabe fedt specifikt fra din mave, hvis du svømmer med en passende frekvens og intensitet i forbindelse med en kalorieindstillet kost, vil du se fedt tab i hele din krop.

Hver gang du tager en svømmetur, øger du antallet af kalorier, du brænder den dag. Det er en stor ting, fordi du taber fedt, du skal brænde et større antal kalorier, end du spiser. Derfor, jo oftere og mere intenst du svømmer, jo flere kalorier du brænder og det større kaloriforbrug du vil oprette. Et 3,500-kalorieunderskud er nødvendigt for at tabe et enkelt pund fedt, og med svømning har du potentialet til at skabe dette underskud hver anden til to uger. Svømning kan være et godt træningsvalg for dem, der starter med aktivitet eller for dem der ser ud til at udøve ofte, da det er en ikke-indvirkende aktivitet, der i modsætning til løb sætter lidt stress på dine led.

Du kan være mest interesseret i at miste fedt i maven, men du kan ikke angive, hvor du vil miste fedt fra på din krop. Det betyder ikke, at svømning ikke hjælper dig med at tabe mavefedt. Hvis indarbejdet med en sund ernæringsplan, vil det få dig til at tabe fedt overalt. Når du går ud for at nå dit mål for fedttab, skal du dog tænke over spot-reducerende fedt i maven og koncentrere dig om at sænke din samlede kropsfedtprocent.

Antallet af kalorier du brænder under dine svømningstræning afhænger af, hvor meget du har vægt og din træningsintensitet. Ifølge Health Status vil en person, der vægter 150 pund, forbrænde omkring 414 kalorier efter en 60 minutters moderat intensitets svømmesession og omkring 666 kalorier under en kraftig intensiv svømmesession. Nogen, der vejer mere, skal arbejde hårdere for at bevæge sig gennem vandet og dermed brænde flere kalorier. Hvis denne 150 pund person gør fem 60 minutters svømning træning om ugen, kan de brænde omkring 2.070 til 3.330 kalorier hver uge. Dette betyder, at de har potentialet til at tabe 1 til 2 pund om ugen.

Den eneste måde du kan tabe på med svømning er også at foretage tilpasninger for at sikre, at du tager et passende antal kalorier. Hvis du spiser højt kalorieindhold, fedtholdige måltider, på trods af dine svømmende træningsprogrammer, vil du ikke oprette det kalorieunderskud, der er nødvendigt for fedttab. Det amerikanske Råd for Motion anbefaler at fokusere på at spise næringsdygtige tætte fødevarer frem for at tælle kalorier, når de søger at tabe fedt. Det bemærker, at man først og fremmest tager frugt, grøntsager, magre proteiner, mælkeprodukter med lavt og ikke-fedtholdigt indhold og flerkornet kalorier ned, mens du stadig giver din krop med de næringsstoffer, det har brug for. Desuden reducere din måltid del størrelser og begrænse dit indtag af sodavand og alkohol

Mens svømning er en effektiv måde at forbrænde et stort antal kalorier på, er der tegn på, at det måske ikke er den bedste måde at tabe fedt på. En undersøgelse fra 2005 offentliggjort i “International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism” viste, at appetitten øges efter træning i koldt vand, hvilket kan medføre, at du øger dit kalorieindtag og dermed ikke skaber det kaloriforbrug, der er nødvendigt for at tabe sig. Hvis du vil indarbejde svømning i et forsøg på at tabe fedt, skal du være opmærksom på dine ernæringsvaner.

Hvordan svømning kan hjælpe

Beyond the Belly

Kalorier brændt svømning

Ernæringselementet

Mulige problemer med svømning