Hjemmehjælp til mørke knæ og albuer

At have mørke knæ og albuer kan være ret pinligt, især hvis du er kvinde. Det kan gøre dig selvbevidst om at bære en kjole eller korte ærmer. Den primære årsag til, at knæ og albuer er mørke, skyldes, at oljekirtler ikke er til stede i disse områder, hvilket får dem til at blive tørre. Også snavs har tendens til at blive fanget i sprækkene, hvis de ikke er ordentligt renset, hvilket får dem til at se mørke og uklare. Hvis du ikke tager ordentligt pleje af dine knæ og albuer, bliver de dækket af et hårdt lag af hud. Ved at følge nogle få trin kan du have de lige tonede ben og arme, du ønsker.

Efter hvert bad eller bad anbringes fugtgivende kokos eller olivenolie på dine knæ og albuer. Brug en fugtgivende lotion hele dagen eller når du mærker tørhed. Derudover kan du afskære enderne af to par sokker og placere den over albuerne og knæene efter fugtgivende om natten for at forsegle i lotionen og forhindre det i at blive gnidnet. For ekstra beskyttelse, snu dine albuer og knæ i plastfolie, før du dækker med sokken.

Påfør frisk citronsaft til knæ og albuer. Citronsaft blegner din hud, da det er en naturlig whitener. Skær en citron i fire sektioner og gnid saften fra en sektion på de mørkede områder. Du kan opbevare de øvrige sektioner i køleskabet til senere brug. Lad det stå natten over, og vask det om morgenen.

Exfoliere dine knæ og albuer to gange om ugen. Lav en sukkerskrubbe ved at blande sukker og olivenolie sammen. Tilsæt nok olivenolie til sukkeret, indtil du har nået en slushy konsistens. Hæld blandingen i din hånd og skrubbe de mørkede områder. Exfoliating vil slippe af med død hud, der hjælper med at blødgøre området og fjerne alt snavs, der er til stede.

Lav en blanding af mandelpulver og yoghurt. Bland lige dele og gælder på knæ og albuer. Denne blanding kan bruges til at lette mørke områder.