Hog plum sundhedsmæssige fordele

Hog plum er det generiske navn for alle frugter fra hogpumtræet, som tilhører spondias slægten. Hog plommer er indfødte i Latinamerika og spredes bredt i Sydøstasien. De kaldes også mombiner, gullig blommer eller spanske blommer og er ofte gule eller lilla. Vilde amerikanske blommer (Prunus americana) kaldes også kolloquially hog plum, selv om de ikke er ægte hogplum.

Ernæringsmæssige oplysninger

Gulhveplum har omkring 35 kalorier pr. 100 grams betjening, mens lilla hogplommer har varierende kalorieindhold, fordi frugtens modenhed ændrer det så meget. Mens begge farver af svinpumpe indeholder kostfiber, er gule hogplommer en bedre kilde til kostfiber end lilla, da de har 1,17 gram pr. 100 grams betjening, sammenlignet med 0,5 gram for lilla hogplommer. Både lilla og gule hogplommer indeholder små mængder protein og fedt, selvom gule hogplommer har mere af begge næringsstoffer.

Rig på naturlige antioxidanter

Hog blommer indeholder vitaminer A og C. Gul blommer har 71 internationale enheder pr. 100 gram servering af den første og 46 milligram af den anden. Lilla blommer indeholder mellem 26 og 73 milligram C-vitamin pr. Portion, og kun spor af vitamin A. Begge vitaminer er naturlige antioxidanter, der beskytter din krop mod skade fra frie radikaler. C-vitamin er nødvendigt for at opretholde hud, ledbånd, hår og sener, samtidig med at der ydes støtte til din krops immunsystem. Vitamin A er nødvendigt for øjenhygiejne og yder også støtte til dit immunsystem.

Andre vitaminer og mineraler

Både gule og lilla hogplommer indeholder små mængder vitamin B, som hjælper din kropsbrug og producerer energi. Gulhveplommer har 2,8 milligram jern pr. Portion, og lilla hogplommer har et gennemsnit på 0,66 milligram pr. Portion. Det betyder, at gule hogplommer giver 15,5 til 35 procent af det anbefalede indtag af jern, mens lilla hogplommer giver 3,7 til 8,3 procent pr. Portion.

Hvad skal man gøre med Hog Plums

Både lilla og gule hogplommer bliver normalt spist rå som en snack. I Latinamerika spises frugterne primært til hydratiseringsformål. Lilla og gule hogpumpe er også syltede med chili peber for at gøre et krydret krydderi, og de kan forarbejdes til en saft og lavet til syltetøj. Lilla svinpulver bliver ofte stuvet i sukker og serveret hele og pitted som en dessert.