Høj feber og racing hvilepuls for børn

Hvis du er forælder, ved du sikkert førstehånds, hvor skræmmende det er, når dit barn får en høj feber. Tilføj en racing hvilepulse til det, og du har en opskrift på forældrenes panik. Inden du skynder dit barn i beredskabsrummet, skal du dog huske, at både høje fevers og racerende hvilepulser går hånd i hånd og er helt normale. At forstå årsagerne til og behandlingen af ​​begge symptomer hjælper dig med at passe dit barn og lindre noget af din angst.

Høj feber

Enhver temperatur over 103,6 grader Fahrenheit betragtes som en høj feber. Selvom det kan virke skræmmende for en forælder, er en høj feber faktisk et sundt svar på en sygdom, som oftest skyldes en viral eller bakteriel infektion. I infektionsbekæmpelsesprocessen frigiver dit barns immunsystem stoffer, som øger hendes kropstemperatur. Det er dog stadig vigtigt at behandle feberen og få det tjekket af en læge for at bestemme den underliggende årsag. Ring dit barns læge i kontortiden – hvis det er efter timer, ring til lægen om morgenen. Ring eller kontakt lægen med det samme, hvis dit barn har en feber på 104 F eller derover, som ikke kommer ned til mindst 101 F ved behandling.

Racing hvilende puls

Ledsaget af feber er en racer eller hurtig hvilepuls en normal del af den måde, kroppen kæmper for infektion. En hvilepuls på over 100 slag pr. Minut for børn over 10, over 130 bpm for børn under 10 og over 120 bpm for spædbørn betragtes som en hurtig puls. Under feber slår hjertet hurtigere for at give kroppens organer det øgede ilt, de har brug for. Samtidig gør kroppen en indsats for at afkøle sig selv, hvilket også bidrager til hurtig hjerterytme. Næv dette symptom til lægen, når du tager dit barn for at få checket ud.

Behandling

Behandl dit barns høje feber med acetaminophen eller ibuprofen for at nedsætte feber og puls, og for at gøre dit barn mere behageligt. Giv dit barn acetaminophen hver fjerde time eller ibuprofen hver sjette time. Hvis en medicin ikke er effektiv eller slides hurtigt, kan du overlappe de to ved at skifte dem hver tredje time eller deromkring. Brug en medicin, der er formuleret til dit barns alder og læs altid og følg doseringsinstruktionerne. Giv aldrig aspirin til et barn under 12 år.

Vigtige overvejelser

Visse symptomer i dit barn giver en øjeblikkelig rejse til akutrummet eller lægen. Hvis du har et barn, der er seks uger eller yngre, og som har en feber på 101 grader Fahrenheit eller højere, skal du straks tage den til lægen for en evaluering eller til akutmødet, hvis det er efter timer. Bekræft feberen først med et rektal termometer, og behand ikke feberen med medicin, før den er blevet evalueret. For et barn i alderen 7 uger til 3 måneder med feber under 101 F, er et nødbesøg ikke nødvendigt – ring eller side barnets læge hurtigst muligt. Symptomer som sløvhed, irritabilitet og tegn på meningitis – stiv nakke, opkastning, hovedpine, lysfølsomhed – giver også en øjeblikkelig opkald eller side til lægen. Derudover bør en kørestolepuls, der ikke er feber, altid kontrolleres af dit barns læge.