Højfibersaft

Højfibre fødevarer kan hjælpe med at sænke kolesterolet, forbedre fordøjelsessystemet og kontrollere dit blodsukkerindhold. Harvard University anbefaler at sigte på 25 til 35 gram total fiber om dagen sammen med rigeligt vand for at hjælpe fiberfunktionen i dit system. Højfibersaft såsom smoothies føjer fiber og væsker til din daglige kost. Du kan også tilføje fiber til andre juice for at forbedre dit generelle helbred.

Fiber er en type kulhydrat, der er afgørende for god ernæring og sundhed, men i modsætning til andre carbs kan din krop ikke fordøje eller absorbere den. De to hovedtyper af fiber spiller også forskellige næringsroller. Uopløselige fibre – grovfoder – hjælper dig med at holde dig regelmæssig ved at opbygge og blødgøre afføring. Opløselig fiber binder vand til dannelse af en gel i tarmene, hvilket hjælper med at fjerne usundt kolesterol fra din krop.

Smoothies er højfibersaft, fordi de kan indeholde hele frugt eller grøntsager. Det tilsatte vand, juice, fedmælk eller yoghurt i en smoothie giver dig yderligere væsker. Lav din smoothie med et helt æble med huden på for at få 2,8 gram total fiber. Bær sådanne hindbær pakker en fiberstans med 3,3 gram total fiber i en enkelt kop. En lille skrællet appelsin tilføjer 2,9 gram total fiber til din smoothie, mens en kop vandet i vandet er højt i vand, men indeholder kun 0,6 gram total fiber.

Højfibersaft kan hjælpe dig med at få din daglige anbefalede servering af frugt og grøntsager. Ifølge Cleveland Clinic er en kop rågrønsager, en kop meloner eller bær eller et mellemstort frugt svarende til en servering. Hvis du foretrækker købte frugt- og grøntsagsjuice, skal du vælge højmassesorter og tilsæt din egen frugtpuré til den for at gøre den højfiber. Bland blot rågrønsager som gulerødder, agurk eller tomater eller en kop frugt og rør det i din saft. Det er vigtigt at tilføje hele frugter og grøntsager, når det er muligt, fordi de indeholder mere fiber end juice med pulp alene.

Juicing er en måde at drikke dine frugter og grøntsager på. Webstedet Oncology Nutrition anbefaler, at det til tider kan være en sund måde at tilføje yderligere næringsstoffer til en allerede afbalanceret kost. Men saftning fjerner alt skræl og det meste af papirmassen fra frugt og grøntsager, hvilket gør det lavt i fiber. Tilsæt fiber til dine friske frugter ved at omrøre i en skefuld af den ekstraherede papirmasse og ved at tilføje jordfrø som hørfrø.

Kostfibre

High-Fiber Smoothies

Drikker dine grøntsager og frugt

Gør Juicing Sundere