Højt proteinholdige fødevarer og mandler

Fødevarer med højt indhold af protein er gavnlige for din krops generelle helbred. Mandler er en populær proteinkilde, men der er masser af højt proteinholdige fødevarer at vælge imellem, når de udvikler en sund kost. At gøre proteiner til en del af dine regelmæssige måltider er et vigtigt skridt i at opretholde optimal sundhed.

Fordele

De fordele, som højt proteinfødevarer giver til din krop, er uerstattelige. Protein fødevarer giver dig essentielle aminosyrer, der ikke kan produceres af din krop. Protein tjener som en vigtig og nødvendig komponent til udvikling af knogler, muskler, hud og blod. Din krop tæller også på protein for at opbygge og reparere væv.

typer

Ud over mandler er magert kød en stor kilde til protein. Kyllingebryst, kalkunbryst, mørbradsstøt og svinekød er højt proteinholdige kød, der er nemme at medtage i din kost. Fisk og skaldyr er også en stor kilde til protein. Æg og fedtfattig ost er andre muligheder for at gøre protein til en regelmæssig del af din kost.

Overvejelser

En kost rig på protein har mange sundhedsmæssige fordele, men der er potentielle problemer at være opmærksomme på, når du foretager mad valg. Spise et overskud af protein kan øge symptomerne på lever- og nyresygdom, fordi den energi, der kræves for at nedbryde proteiner, lægger ekstra pres på nyrerne. Vedligeholdelse af en afbalanceret kost og spiser mad i moderation vil beskytte dig mod enhver skade, som højt proteinholdige fødevarer kan forårsage.

effekter

Høje mængder protein har store virkninger på din krop. Ikke alene giver protein energi, men et øget indtag af protein har været forbundet med lavere blodtryk. Proteinindtag er også forbundet med en reduceret risiko for hjertesygdomme. At have en høj protein kost kan også påvirke din vægt. Ifølge en undersøgelse fra American Journal of Nutrition er der tegn på, at højt proteinindhold hjælper med vægttab.

mandler

Mandler er et godt valg til en high-protein snack. Deres proteiner er meget absorberbare, hvilket gør det let for kroppen at behandle sine gavnlige næringsstoffer. Mandler har også høje niveauer af aminosyrer, hvilket gør dem til protein af høj kvalitet. De er også den eneste føde, der er en god proteinkilde, samtidig med at de er en god kilde til vitamin E.