Homøopat vs naturopath

Homøopati og naturopatisk medicin er unikke, men komplementære sundhedsvæsener, der praktiseres af mange læg- og medicinsk uddannede praktikere i hele USA. Begge modaliteter deler traditionen med at søge årsag til sygdom til behandling af patienter på et grundlæggende niveau og anses for at være ” holistisk.” Selvom vejen til en diagnose og de behandlede behandlinger kan variere mellem de to, homeopater og naturopater deler tanken om, at vores organer er i stand til at helbrede sig selv, hvis de får den rette opmærksomhed og omsorg.

Behandlere

Betegnelserne “homøopat” og “naturopath” betyder forskellige ting i forskellige stater. I stater, der tillader naturopathic læger som primære læger, er en praktiserende læge af naturopatisk medicin kendt som en naturopatisk læge. En naturopatisk læge kan udøve homøopati, homøopati er en af ​​flere behandlingsformer, som naturopatiske læger bruger til at behandle dine helbredsskader. I disse stater kan en person, der ikke har opnået en grad af naturopatisk læge fra en akkrediteret fireårig naturopatisk lægeskole, udøve homøopati, men må ikke kalde sig en “naturopatisk læge”. I stater, der ikke har en licensproces for naturopatiske læger, kan enhver – herunder lægge homøopater – henvise til sig selv som en “naturopatisk læge.

Uddannelse

Ifølge den amerikanske sammenslutning af naturopathic physicians gennemgår en person, der deltager i en akkrediteret fireårig naturopatisk lægeskole, en streng træningsplan, der inkorporerer undersøgelsen af ​​grundlæggende og kliniske videnskaber og et minimum antal timer med overvåget patientpleje udført i en Klinisk indstilling. Det samlede antal timer i træning er 4.700, hvilket kan sammenlignes med det antal timer medicinske læger bruger i lægeskolen. Naturopathic medicin studerende modtager et grundlæggende niveau af homøopati instruktion i skolen, og mange vælger at forfølge udenfor kurser, såsom New England School of Homeopathy (NESH) kurser tilbydes af Drs. Paul Herscu og Amy Rothenberg. Ifølge NESH opfordres følgende personer til at tilmelde deres kurser: læger, sygeplejersker, terapeuter og lægfolk med interesse i at udøve klassisk homøopati. Mens formelle træningsmuligheder er tilgængelige for håbende homøopater – f.eks. De kurser, der tilbydes af NESH – er en sådan uddannelse ikke påkrævet af nogen ledende organ som en forudsætning for at bruge titlen “homøopat” eller til at drive en virksomhed, hvor homøopati praktiseres.

Diagnostiske metoder

De diagnostiske metoder, der anvendes af homeopater og de naturopater, der ikke praktiserer homøopati, er forskellige. Homøopater udfører typisk et omfattende indtag, der indeholder en detaljeret patienthistorie. Ifølge Dr. David Nortman, en naturopatisk og homøopatisk læge med speciale i kronisk sygdom, er spørgsmålene homeopater spørge åben og “opfordre patienten til at beskrive hans eller hendes eksakte oplevelse af sygdommen eller ubehag i gradvis større klarhed, dybde og detalje.” Efter det første besøg, der kan vare i op til flere timer, undersøger homøopater patientens svar for at finde et passende middel. Naturopatiske læger, derimod, opnår en diagnose ved at udføre en grundig patienthistorie og en passende fysisk undersøgelse. Baseret på de indhentede oplysninger kan test såsom labs eller billedbehandling bestilles for at regere ind eller udelukke diagnoser og en individualiseret behandlingsplan, der er oprettet for dig.

Behandlinger

Homøopatiske behandlinger er drastisk forskellige fra behandlingen af ​​naturopatiske læger, der ikke bruger homøopati som behandlingsmodalitet. Homeopater tilbyder et “middel”, som er en ultrafortyndet “mikro” dosis af en plante, mineral eller andet stof, der findes i naturen. Efter at du har taget afhjælpe, vil homøopatet planlægge et opfølgende besøg for at spore dine fremskridt og foretage eventuelle nødvendige ændringer af dit middel. Naturopatiske læger behandler dig på den anden side af enhver eller alle følgende metoder: botanisk medicin, fysisk medicin, hydroterapi, ernæring, motionskort og livsstilsrådgivning. Når din behandlingsplan er blevet givet til dig, vil din naturopatiske læge planlægge et opfølgende besøg for at spore dine fremskridt og foretage tilpasninger af planen.

Omfanget af praksis

Omfanget af praksis hos homøopater og naturopatiske læger adskiller sig betydeligt afhængigt af staten. I stater, der tillader naturopatiske læger som primærplejeleverandører, har naturopaths et større omfang af praksis end deres naturopatiske kollegaer i ulicenserede stater. Faktisk er der ifølge AANP i nogle stater ligestillingsrettigheder med læger, der har samme receptpligtige rettigheder, at de kan udføre mindre operation og injektionsbehandlinger og levere babyer og skal opfylde krav om efteruddannelse på årsbasis. Læg homøopater i alle stater og naturopatiske læger, der praktiserer homøopati i ulicenserede stater, ikke nyde disse privilegier og forpligtelser, med undtagelse af Arizona, Connecticut og Nevada, som ifølge den amerikanske medicinske skole for homøopati er de eneste stater i landet, der Licens homøopatiske læger.