Hørfrøolie & hårvækst

Hørfrøolie kan findes i flydende form eller i en gelkapselform. Det er en kilde til essentielle fedtsyrer, der fremmer godt hår sundhed. Folk, der ønsker at supplere med hørfrø til fremme af sundt, skinnende hår, kan bruge en til to spiseskefulde dagligt i salatdressing eller blandes i fødevarer som smoothies. Alternativt kan en person tage en til to kapsler dagligt.

Betydning

Hørfrøolie er en kilde til den essentielle fedtsyre (EFA), der hedder alfa-linolensyre eller ALA. Sådanne EFA’er er vigtige for hår og hud sundhed. Folk der mangler disse har ofte problemer med at dyrke deres hår. Tørt, skørt hår og hårtab er tegn på en EFA-mangel, rådgiver nationalt kendt ernæringsekspert Ann Louise Gittleman, forfatter til “Super Nutrition for Women.” EFA’er kaldes “essentielle”, fordi folk ikke er i stand til at oprette dem i kroppen, men kroppens celler skal bruge dem hver dag. Faktisk hjælper EFA’er med at danne strukturen af ​​hver celle i kroppen, herunder hårceller, ifølge nutritionist Rudy Silva, en rådgiver for HealthGuidance.org og Better Natural Remedies nyhedsbrevet.

effekter

ALA i hørfrøolie kan hjælpe med at hæmme enzymet kaldet 5-alpha-reduktase, som omsætter testosteron til hanhormon dihydrotestosteron (DHT). DHT er et mandligt hormon eller androgen, der krymper hårsækkene, ifølge Mayo Clinic. Det er en stor faktor i mønster skaldethed. ALA, Gamma Linolensyre (GLA) og Oleic Acid alle hæmmer 5-alfa reduktase og bruges som naturlige midler til hårtab såvel som i kommercielle formuleringer, der lover at standse hårtab, ifølge Hair Loss Information.

Forebyggelse / Solution

Hørfrøolie ALA er en omega-3 fedtsyre, der kan hæmme hårtab som følge af stress og gnistgendannelse. Supplerende med omega-3 fedtsyrer kan reducere stress og virkningerne af stress på kroppen, siger University of Maryland Medical Center. Telogen effluvium er den mest almindelige form for hårtab forårsaget af stress. I denne tilstand forårsager stress et stort antal voksende hår til at gå ind i deres hvilefase, rådgiver Mayo Clinic. Inden for få måneder falder berørte hår ud. Håret vokser typisk tilbage, når stress er adresseret.

Fordele

Tilføjelse af omega-3 fedtsyrer som fxfrøolie til topiske kortikosteroider eller til etretinering af lægemiddelterapi kan bidrage til at forbedre symptomer på psoriasis, herunder hårtab ifølge UM Medical Center. Folk genvinder psoriasisrelateret hårtab og er i stand til at genvinde deres hår, når hudtilstanden kontrolleres, rådgiver New Zealand Dermatological Society.

Overvejelser

Hørfrøolie ALA vil ikke fungere for alle, der ønsker at fremme hårvækst. ALA i hørfrø konverteres til docosahexaensyre (DHA) såvel som eicosapentaensyre (EPA) og i kroppen ifølge UM Medical Center. DHA og EPA nedbrydes yderligere i prostaglandiner, som giver celler information om, hvordan man fungerer og reducerer også inflammation i kroppen. Nogle mennesker har ikke nok af de enzymer, der hjælper med at konvertere ALA til DHA og EPA. Sådanne mennesker skal supplere med fiskeolie i stedet for hørfrøolie, fordi fiskeolie allerede har DHA og EPA. Også dårlige spisevaner og sundhedsvaner kan påvirke linfrøolie omdannelse til DHA og EPA, såsom at spise for meget sukker, for mange kulhydrater, Rygning og drikker for meget alkohol og koffein, rådgiver hårtab oplysninger. Mennesker, der har diabetes eller skizofreni, mangler ofte evnen til at konvertere ALA, ifølge UM Medical Center. En person, der formoder at han mangler det enzym, der er nødvendigt til konverteringsprocessen, har brug for en blodprøve for at finde ud af.

Folk, der ønsker at supplere med hørfrøolie, skal købe kosttilskud, der fremstilles af velrenommerede virksomheder. Virksomhederne skal attestere, at deres kosttilskud ikke indeholder tungmetaller som kviksølv eller bly, siger UM Medical Center. Timing er også vigtig. Hørfrø kan sænke absorptionen af ​​andre næringsstoffer, der er vigtige for hårets sundhed eller af orale lægemidler, når de tages samtidigt, så det bør tages separat. Hørfrøolie kan også interagere med blodfortyndende lægemidler samt blodsukkerreducerende medicin.

Advarsel