Hot peber og maven

Hot peberfrugter, herunder jalapenos, habaneros og spøgelsespeber, er et velsmagende tilskud til mange opskrifter, og mange mennesker nyder at spise dem almindeligt. Mens denne grøntsag er en næringsrig mulighed for din måltid plan, kan peberfrugter også have fordele og ulemper for din mave. Kontakt din læge om de fordele og problemer, der er forbundet med hot peppers.

Mavesår

Mavesår, også kaldet mavesår, forekommer på indersiden af ​​din mave og kan forårsage en smule smerte. Mens læger tror, ​​at de fleste af disse sår udløses af en bakterie, kan peberfrugter og andre fødevarer, der irriterer maven, også uheldigt forårsage dem. Cellerne i mavesækken producerer slim der beskytter maven mod mavesyre. Hvis det beskyttende slimlag er tyndt, kan mavesyren sparket op ved at spise varme paprika skabe sår.

Mavekræft

Selvom der ikke forekommer en af ​​de mere almindelige typer af kræft, mavesår eller kræft i mavesækken, dræber over 10.000 mennesker hvert år i USA. Spisning af peberfrugter kan spille en rolle ved at mindske risikoen for denne type kræft. En undersøgelse offentliggjort i april 2007 udgaven af ​​”Biochimica et Biophysica Acta” indikerer, at capsaicin til stede i hot peppers inducerer celledød i gastrisk cancerceller.

Irritabelt tarmsyndrom

Det Internationale Institut for Funktionelle Gastrointestinale Forstyrrelser rapporterer, at irritabel tarmsyndrom, eller IBS, påvirker 10-15 procent af den amerikanske befolkning. Denne tilstand præsenterer normalt med gas, oppustethed, mavesmerter, diarré og forstoppelse, mange læger mener, at stress og tarmmuskler spiller en rolle i årsagen, men de fødevarer, du spiser, herunder hot peppers, kan forværre tilstanden. Trigger fødevarer varierer fra person til person, så kontakt din læge, hvis du oplever IBS.

Dårlig fordøjelse

Mange mennesker nyder den krydrede smag af hot peppers, men at spise dem kan udløse fordøjelsesbesvær. Fordøjelsesbesvær, også kendt som dyspepsi, kan forårsage mavesmerter eller en ubehagelig følelse af fylde. Din læge kan anbefale antacida til at lindre smerter, men undgå forbruget af varme paprika hjælper dig også med at holde fordøjelsesbesværet fra at forekomme.