Hotdog nitrater og elveblader

Tilsætningsstoffer til fødevarer bruges til at forbedre produktets smag, forbedre konsistens eller reducere surhedsgrad. Nogle tilsætningsstoffer øger mængden af ​​næringsstoffer i et produkt som calcium og D-vitamin tilsat mælkeprodukter. Andre tilsætningsstoffer, såsom nitrater, opbevarer mad fra at ødelægge. Mens tilsætningsstoffer for det meste er sikre, kan de ifølge Ama- og Allergifondenes Amerika forårsage uønskede reaktioner.

Anvendelser

Salami, hotdogs, bologna og andre forarbejdede fisk og kødprodukter indeholder nitrater eller nitritter i deres opskrifter for at bevare fødevaren. Nitrater giver også hotdogs den lyserøde brune farve, du forbinder med fødevaren. Ifølge Astma og Allergi Foundation of America forhindrer nitrater i hotdogs og andre forarbejdede kød spredning af et dødbringende toksin kaldet botulisme. Den sjældne, men livstruende bakterie vokser i tæt pakket miljøer af forarbejdet kød. Spis ikke pølser, der har en rancid duft eller har ændret farve.

allergier

Et gennemsnit på 150 til 200 mennesker dør hvert år fra alvorlige fødevareallergi reaktioner, ifølge Astma og Allergi Foundation of America Texas Chapter. Yderligere 30.000 besøger lokale nødrum hvert år med fødevarefremkaldte reaktioner. En allergi kan føre til anafylaktisk shock, hvis det ikke behandles som en nødsituation. De fleste allergier er dannet ved en alder af 2 og involverer normalt naturlige fødevarer såsom hvede, mælk eller jordnødder. Allergier til tilsætningsstoffer er sjældne, selvom du måske er følsom over for forskellige tilsætningsstoffer til fødevarer, der kan føre til ubehagelige symptomer.

Symptomer

Længden og sværhedsgraden af ​​dine reaktioner på nitrater varierer afhængigt af hvor meget du spiste og hvor følsomt du er for tilsætningsstoffer. Astma og Allergi Foundation of America rapporterer, at de fleste reaktioner er kemiske snarere end allergiske. De mest almindelige kemiske følsomheder for nitrater er elveblest og hovedpine. De røde knogler og kløe, der er forbundet med biprodukter, forsvinder normalt på egen hånd i en kort periode og kan behandles med antihistaminer.

Komplikationer

Når nældefeber optræder i halsen, kan de forstyrre normal vejrtrækning. Når du har spist en hotdog lastet med nitrater, skal du søge omgående lægehjælp, hvis du har problemer med at trække vejret. Dine vejrtrækningsproblemer kan skyldes hævelse i halsen eller kunne signalere en allergi over for tilsætningsstoffer. En swab af det hævede væv kan give din læge midler til at udføre en allergitest. Undgå hotdogs og andre forarbejdede kød, hvis du har bivirkninger. Derudover lærer du at læse fødevareetiketter for at forhindre eksponering for de krænkende additiver.