Hvidløg og hårpleje

Hvidløg gør mere end bare jazz op et måltid. Den skarpe plante arbejder for at sænke blodtrykket, bekæmpe infektioner fra svampe og vira, reducere kolesterol og mindske risikoen for blodpropper og hjertesygdom, siger Women Fitness. Hvidløg fordobles også som et antiseptisk middel, der suger toksiner fra kroppen. Hvis du vælger at bruge hvidløg på din hovedbund, får du også nogle fordele for dit hår.

Hårfordele

Et stof kaldet allicin er hvor hvidløg får både sin stærke lugt og dens fordele, Women Fitness notes. Allicin kommer i alle former for hvidløg, det være sig tørret, frisk eller hvidløg ekstrakt. Hvidløg stimulerer blodgennemstrømningen til hovedbunden og udrenser toksiner, siger Soulful Beauty. Andre hårfordele omfatter at gøre håret stærkere, skinnere og mindre tilbøjelige til at bryde såvel som lindrende tørt hår og kløe i hovedbunden.

Alopecia Areata

Hvidløg induceret hårgenvækst hos mennesker, der lider af en slags skaldethed kendt som alopecia areata i to forskellige undersøgelser, en i Iran og en anden i Filippinerne. I begge undersøgelser anvendte en gruppe deltagere en hvidløgsgel blandet ind i deres sædvanlige alopecia areata behandling, mens en anden gruppe brugte den traditionelle behandling uden tilsat hvidløgsgel. Efter behandling af behandlingerne til deres scalps to gange om dagen i tre måneder viste dem, der indeholdt hvidløgsgel i deres behandling, en markant forbedring af hårregenerationen over den gruppe, der ikke brugte hvidløg.

Studie detaljer

Den iranske hvidløgsundersøgelse fandt sted på Department of Dermatology, Booali Sina Hospital, Mazandaran University of Medical Sciences i Sari, med resultaterne offentliggjort i 2007 online af U.S. National Library of Medicine. Doktorer involveret var Z. Hajheydari, M. Jamshidi, J. Akbari og R. Mohammadpour. Dr. Alma Atilano Bautista fra det filippinske dermatologiske samfund foretog en lignende undersøgelse med sine resultater præsenteret ved juni 2010, den sjette verdenskongres for hårforskning i Cairns, Australien.

Anvendelser

Nogle shampooer indeholder allerede et hvidløgsadditiv, eller du kan blande hvidløgekstrakt i din sædvanlige shampoo. En anden mulighed er at bruge en hvidløgsplante direkte på din hovedbund, siger Soulful Beauty. Gnid en skiveskåret hvidløg på det skaldede eller tynde område af din hovedbund, lad hvidløgene synke i 60 minutter, og massage derefter området med olivenolie. Sove med en kasket over dit hår og vask dit hår som normalt om morgenen.

Allergisk reaktion

Hvidløg har nogle få bivirkninger, MedlinePlus.com noter, med en af ​​de mest almindelige er en allergisk reaktion. Reaktionen resulterer i hudforbrændinger og udslæt og kan optages i mennesker, der bruger hvidløg til terapeutiske formål eller dem, der rører hvidløg, mens de forbereder mad. Brug aldrig topiske behandlinger af hvidløgsterapi på børn og babyer, da de er mere tilbøjelige til at forbrænde huden. Reaktionen, der er mere udbredt i frisk hvidløg over ekstrakt, sænker normalt på egen hånd, når hvidløgsbrug stopper. Andre reaktioner indbefatter undertiden hovedpine, sved eller kuldegysninger, kløe, svimmelhed, astmatisk reaktion eller løbende næse.