Hvidløg og scabies

Hvidløg er en fælles bestanddel af plantelægemiddelarmamentarium, som ofte bruges til ikke-farmaceutisk behandling af visse sygdomme. Mens der er nogle beviser til at antage, at hvidløg også er effektiv mod parasitter, er scabies-myter ikke blandt parasitterne, for hvilke der er videnskabelige tegn på hvidløgs effektivitet.

Fnat

Sarcoptes scabiei mite, der almindeligvis hedder scabies, spredes gennem kontakt med en smittet person eller med tøj og sengetøj, der anvendes af en inficeret person. Hvis du er smittet med scabies, græsser miderne under din hud for at leve og lægge deres æg. Dette forårsager intenst kløe, ikke på grund af mytes græsningsaktivitet, men på grund af dit immunsystems reaktion på midernes tilstedeværelse forklarer PubMed Health.

Hvidløg

Ifølge University of Maryland Medical Center er der mange anvendelser til hvidløg som et alternativ eller naturlægemidler. For eksempel viser nogle undersøgelser, at hvidløg hjælper med at opretholde kardiovaskulær sundhed, og at det kan forkorte varigheden af ​​en forkølelse. En af grundene til hvidløgens brug som urt er, at den er rig på antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe skade på dine celler og væv fra miljøgifter og strålekilder.

Hvidløg og Scabies

Forestillingen om, at hvidløg vil hjælpe med svampeangreb, skyldes sandsynligvis, at hvidløg er et alternativ til andre parasitter. Spise store mængder rå hvidløg kan hjælpe med Ascaris, eller rundorm, angreb. Men på trods af at scabies er en parasit, er det helt anderledes end rundeorm, og der er intet bevis for, at hvidløg vil hjælpe med skorper, som ikke fylder fordøjelseskanalen, som rundorm gør.

Behandling af scabies

Hvis du tror at du har scabies, bør du se din læge. Din læge vil sandsynligvis give dig mindst to medicin, en til at dræbe miderne og en til at behandle kløen. Mite-dræbende cremer omfatter dem med ingrediens Permethrin, forklarer MayoClinic.com, som også dræber flåter og mange andre bloddæmpende parasitter. Døde kvaler under din hud kan stadig få dig til at kløe, så du skal bruge en anti-kløe creme i flere uger efter at du er blevet behandlet.