Hvidløg til højt triglycerider

Hvidløg er ikke kun for dårlig ånde. Som supplement er den stinkende urt blevet undersøgt som en behandling for sygdomsbetingelser, herunder høje triglyceridniveauer i blodet. Bevis for at støtte hvidløgs effektivitet til denne brug mangler dog. Kontakt din læge, inden du bruger hvidløg til at behandle en medicinsk tilstand.

Triglycerider er den kemiske form af fedt, der findes i mad og i din krop. Høje niveauer af triglycerider i blodet er forbundet med en øget risiko for hjertesygdom, ifølge American Heart Association. Undersøgelser af effekten af ​​hvidløg og hvidløgtilskud på sænkning af triglyceridniveauer har haft modstridende resultater. Behandling med hvidløg synes ikke at reducere niveauerne af triglycerider i blodet væsentligt, ifølge en analyse af litteraturen, der blev offentliggjort i et 2009-nummer af “Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics.”

Hvidløg er også påstået at reducere niveauet af kolesterol i blodet, herunder total cholesterol og lavdensitets lipoproteinkolesterol, også kendt som LDL eller “dårligt” kolesterol. Omvendt hævdes niveauer af højdensitetslipoprotein, også kaldet HDL eller “godt” kolesterol, ved hvidløgsterapi. Undersøgelse af den foreliggende forskning tyder imidlertid på, at hvidløg ikke har nogen signifikant virkning på total-, LDL- eller HDL-cholesterol, rapporterer undersøgelsen offentliggjort i “Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics.

Hvidløg kan give fordele for andre risikofaktorer forbundet med hjerte-kar-sygdomme. Aterosklerose, også kendt som hærdning af arterierne, er en vigtig risikofaktor for hjertesygdomme, og hvidløg synes at være effektiv til at bremse udviklingen af ​​aterosklerose, rapporterer MedlinePlus. Hvidløg kan også være til gavn for at reducere blodtrykket, selv om effekten synes at være ret lille – i området fra 5 til 10 procent – ifølge New York University Langone Medical Center.

Hvis du beslutter dig for at tage hvidløg for at sænke triglyceridniveauerne, kan du tage højde for de mulige bivirkninger ved at indtage store mængder hvidløg. De hyppigste bivirkninger er stærk krop og åndedræft. I visse tilfælde kan høje doser hvidløg forårsage halsbrand, flatulens, kvalme, opkastning eller diarré, advarer Medline Plus. Hvidløg kan også have blodfortyndende virkninger, og kan øge risikoen for overskydende blødning.

Triglycerider og hvidløg

Andre markører for hjertesygdom

Fordelene med hvidløg

Hvidløg bivirkninger