Hvor farligt er det at gennembore tungen?

Hvis du har din tunge piercing, er det vigtigt, at du følger omhyggelig hygiejne for at afværge risikoen for infektion. Potentialet for infektioner som følge af tunge piercing er bestemt større end for piercinger andre steder på kroppen. Faktisk kan piercing din tunge være farligere end du forhandlede for.

Oversigt

At have din tunge pierced har sikkert steget i popularitet i de seneste år. På trods af sin popularitet er tungen piercing dog en kilde til uenighed for den britiske tandlægeforening. Dr Geoff Craig, BDA-formand, har udtrykt bekymring for, at tunge piercing kan være kilden til infektioner. Ifølge en BBC-nyhedsrapport om dr. Craig, kan folk, der får deres tunge gennem hullet, faktisk medvirke til, at deres overordnede sundhed er i fare.

Risikoen for infektion

Potentialet for infektioner, der opstår som følge af tunge piercing er bestemt større end for piercinger andre steder på kroppen, siger den britiske tandlægeforening. Hvis din tunge svulmer som følge af at den bliver smittet, kan det let kompromittere din vejrtrækning ved at begrænse luftvejen. The British Dental Journal offentliggjorde en rapport om Ludwigs syndrom, der udviklede sig som et direkte resultat af tunge piercing, en tilstand, der potentielt er dødelig. Et andet navn til Ludwigs syndrom er Ludvigs Angina. Medline Plus, online-referencebiblioteket, forklarer, at Ludwig’s Angina er en betændelse i bindevævet i mundbunden, hvilket forårsager cellulitis, som kan blokere luftvejene. Bortset fra det hævende væv, der forårsager vejrtrækningsbesvær, ligger faren faktisk i sepsis, der udvikler sig for hurtigt til let at blive kontrolleret. Ludwig’s Angina er en ægte medicinsk nødsituation, der kræver hurtig faglig bistand så hurtigt som muligt.

Højere kilde til infektion

Munden er en kilde til utallige bakterier, nogle af dem er potentielt dødelige. At placere en piercing gennem tungen giver disse bakterier en ideel mulighed for at invadere det åbne sår, hvilket forårsager alvorlig infektion. Dette kan spredes meget hurtigt gennem kroppen. Desuden forklarer dr. Craig, citeret af BBC, at hvis pierceringsudstyret ikke blev autoklaveret, er der ret betydelige infektionsrisici.

Giftigt shocksyndrom og blodforgiftning

Giftigt shocksyndrom, skønt sjældent, udgør en betydelig risiko for mennesker, hvis orale piercinger bliver inficerede. Da folkens mund ofte rammer bakterier, er det ikke for svært for Staphylococcus aureus og Streptococcus pyogenes, de to bakterier, der er ansvarlige for TSS, at komme ind gennem en uhelget piercing og derefter frigive deres toksiner, hvilket kan resultere i en bakteriel infektion, der potentielt er livstruende. En brochure om toksisk shocksyndrom fra den britiske nationale sundhedsvæsen siger, at unge er langt større risiko for virkningerne af disse bakterier end andre medlemmer af befolkningen, og det er den yngre generation, der har tendens til at have piercinger.

Langvarig blødning

Tunge piercing kan være årsagen til langvarig blødning, fordi tungen er en muskel, der består af fibrøst blødt væv, der er stærkt suffufferet med blod. Blødning fra tungen kan forlænges, da såret er mindre tilbøjelig til at blive udsat for ilt i luften, en faktor som normalt hjælper din krops koagulationsproces. Denne blødning er ret svært at kontrollere og kræver normalt en tur til en akut afdeling for at få det behandlet tilstrækkeligt. Men ifølge de unge kvinders sundhedshjælp kan spyttens antiseptiske egenskaber rent faktisk hjælpe tunge piercinger til at helbrede.

Langt det værste der kan ske som et direkte resultat af en tunge piercing er endokarditis, hvilket er betændelsen i membranen omkring dit hjerte. Da endokardiet svulmer, lægger det pres på hjertemusklen, hvilket reducerer det ledige rum til at slå ordentligt.

Trussel mod endokarditis