Hvor mange kalorier har et hårdt kogt æg?

For mindre end 100 kalorier leverer et hårdkogt æg mindst 10 procent af dit anbefalede daglige indtag af kvalitetsprotein og vitaminer A og B-12. En del af vitamin A kommer i form af lutein og zeaxanthin, som er antioxidanter, der holder øjnene sunde. Hårdkogte æg er lavt i alt fedt, men højt i kolesterol, så begræns dit forbrug, hvis du har højt kolesteroltal eller hjertesygdom.

Samlede kalorier

En af fordelene ved at spise et hårdkogt æg er, at det er lavt i kalorier og ikke får ekstra kalorier fra stegning eller tilsatte ingredienser som ost. Et stort hårdkogt æg indeholder 78 kalorier. Hvis du nøje ser på kaloriindtag, skal du gå med et lille æg. Som en generel retningslinje vil du få ca. 10 ekstra kalorier hver gang ægstørrelsen stiger fra små til mellemstore, store, ekstra store og jumbo. Et lille æg har 54 kalorier, og den jumbo-store æg hopper til 90 kalorier.

Kalorier fra fedt

Selv om æg er højt i kolesterol, er de ikke høje i alt eller mættede fedtstoffer. Du får 5 gram fedt og 2 gram mættet fedt fra et stort hårdkogt æg. Da 1 gram fedt indeholder 9 kalorier, betyder det 45 kalorier i et stort, kogt æg kommer fra fedt. Femogtyve til 35 procent af dine samlede daglige kalorier bør stamme fra fedt, ifølge American Heart Association. Mættede fedtstoffer skal tegne sig for mindre end 7 procent af dine samlede kalorier. Baseret på en 2.000 kalorie-en-dag diæt leverer kun et hårdkogt æg 2 procent af dit totale fedt og 1 procent af dit mættede fedt.

Kolesterol

Du får 186 milligram cholesterol fra et stort hårdkogt æg. Hvis du er sund, bør du holde kolesterol under 300 milligram dagligt, så kun et stort æg giver 62 procent af en hel dags kolesterol. Hvis du allerede har højt kolesteroltal eller hjertesygdom, skal du begrænse kolesterolet til færre end 200 milligram dagligt. Harvard School of Public Health anbefaler at begrænse ægforbruget til højst tre ægger i ugen, hvis du har diabetes eller hjertesygdom. Kolesterolet du spiser har faktisk en lille indflydelse på niveauet af kolesterol i dit blod. Af denne årsag kan mange raske mennesker tolerere et æg dagligt, så længe de ikke spiser andre højt kolesterolmatige fødevarer.

Overvejelser

Alt fedt er i æggeblommen, så du kan fjerne kolesterolproblemer og omkring 76 procent af de samlede kalorier, hvis du kun spiser æggehvider. Ægget hvid beholder stadig ca. halvdelen af ​​et hårdkogt ægs 6 gram total protein. Men eliminering af æggeblommen betyder også, at du mister en betydelig mængde af ægets vitaminer. Det meste af ægens folat og vitamin B-6 og B-12 – såvel som hele dets vitamin A – er i æggeblommen.

Sikker opbevaring

Når æg er hårdt kogte, ødelægger de hurtigere end friske æg, ifølge det amerikanske landbrugsministerium. Af denne grund skal du køle dem inden for to timer efter tilberedning af æggene og bruge dem inden for en uge. Det er bedst at afkøle råæg i æsken, så snart du kommer hjem fra butikken. Kontroller ægget for revner i butikken, fordi bakterier kan komme ind i ægget gennem revnen. Hvis æggene springer på turen hjem, behøver du ikke at kassere dem. Knæk dem i en ren beholder, så snart du kommer hjem. Hold beholderen dækket og brug æggene inden for to dage.