Hvordan anvendes askorbinsyre i mad?

Hvis du læser ingredienslisten for frugtsaft og drikkevarer, korn, frugtsmakede slik, helbrede kød, korn og frosne frugter, kan du se ascorbinsyre anført. Producenter indbefatter undertiden det i fødevarer som et konserveringsmiddel, antioxidant eller farve stabilisator, eller det kan bruges til at øge fødevarens C-vitaminindhold. Dette tilsætningsstof anses for at være sikkert, med en meget lav forekomst af allergiske reaktioner eller andre negative virkninger. Fordi askorbinsyre tilsat til fødevarer er majsbaseret, kan du måske undgå additivet, hvis du er følsom over for eller allergisk over for majs.

Forøgelse af indholdet af C-vitamin

Ascorbinsyre er en form for vitamin C, et vitamin, der ofte ødelægges i fødevareforarbejdning, fordi det både er varmekänsligt og vandopløseligt. Fabrikanter bruger ascorbinsyre til at forøge det samlede indhold af vitamin C i fødevaren eller drikkevaren til i det mindste forarbejdningsniveauer og gøre fødevaren mere nærende for forbrugerne. Du har brug for C-vitamin til dannelse af kollagen, holder dine tænder og knogler sunde og helbredende sår.

Antioxidant Action

C-vitamin virker som en antioxidant, hvilket betyder, at fødevarer holder op med at reagere med ilt, når de udsættes for luft. Dette hjælper med at holde fødevarens tekstur, smag og farve fra at ændre sig. Tilføjelse af askorbinsyre til hærdede kød hjælper dem med at holde deres røde farve, så de bliver mere attraktive for forbrugerne. Dette tilsætningsstof kan også medvirke til at holde frugt eller frugt fra frugter. Det er grunden til, at folk til tider dræber skåret frugt i en blanding af citronsaft, som er en kilde til C-vitamin og vand.

Begrænsning af dannelsen af ​​skadelige stoffer

Hærdede kød indeholder undertiden stoffer kaldet nitrater og nitritter. Tilføjelse af ascorbinsyre til disse kød hjælper med at forhindre den proces, der forvandler disse nitrater og nitrit til nitrosaminer, som er stoffer, der kan øge risikoen for kræft. Ascorbinsyre hæmmer også væksten af ​​bakterier, der potentielt reducerer fødebårne sygdomme og madforkølelse.

Potentielle bivirkninger

Den anbefalede kosttilskud for C-vitamin er 75 milligram pr. Dag for kvinder og 90 milligram om dagen for mænd. University of Maryland Medical Center bemærker, at C-vitamin, der anvendes kommercielt, er lavet af majs, så du vil måske undgå mad, der indeholder ascorbinsyre, hvis du er følsom over for eller allergisk over for majs. De fleste mennesker oplever ikke bivirkninger, medmindre de får mere end 2.000 milligram C-vitamin pr. Dag. På det tidspunkt kan det forårsage ubehagelig mave, diarré eller gas.