Hvordan en 12 år gammel dreng kan tabe sig hurtigt

Hvis du er en 12-årig dreng, der kæmper med din vægt, er du ikke alene. Antallet af overvægtige unge fra 12 til 19 år mere end tredoblet siden begyndelsen af ​​1980’erne, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Børn begynder at have problemer med at opholde sig i en sund vægt, når de spiser for meget uden at få nok motion. Kom i gang på din vej til en sundere krop ved at foretage enkle ændringer, som du kan holde op hele tiden.

Fordi børn og teenagere vokser med forskellige hastigheder og begynder at vokse på forskellige tidspunkter, kan du måske ikke selv fortælle om du faktisk er overvægtig. Bed dine forældre om at oprette en aftale med din børnelæge og tale med din børnelæge om dine bekymringer. Hun kan bruge et diagram til at sammenligne din nuværende vægt med vægten af ​​andre 12-årige drenge i din højde og hjælpe dig med at afgøre, om din vægt er i et sundt udvalg. Hvis du vejer mere end ca. 84 procent af alle drenge af samme højde, kan din børnelæge anbefale nogle sunde ændringer, som vil hjælpe dig med gradvist at miste overskydende vægt.

Mange 12-årige drenge går ind i indendørs aktiviteter som at spille video og computerspil og se fjernsyn med venner. Hvis du har tendens til at bruge det meste af din tid på sofaen, får du nok ikke motion. De fleste børn og teenagere har brug for omkring 60 minutters træning hver dag, på én gang eller brudt op i mindre sessioner. Fysisk aktivitet hjælper dig med at opbygge stærke knogler og muskler, giver dig energi til at spille sport og komme igennem skoledagen, og hjælper dig med at forbrænde kalorier for at forblive sund. Hvis du ikke er i sport, føler du ikke tvunget til at prøve for skolehold. Du har mange andre sjove muligheder, som aldrig skal føles som motion. For eksempel, ride din cykel eller skateboard i skole med dine venner, hent bergklatring som en hobby og bede dine forældre om at få dig et motion eller dans videospil til din fødselsdag. Hver lille smule aktivitet tæller i retning af de 60 minutter.

Junk fødevarer og sukkerholdige drikkevarer såsom sodavand og saft har tendens til at bære masser af kalorier, hvilket bidrager til vægtøgning. Men bare fordi du forsøger at spise sundere fødevarer betyder det ikke, at du skal spise salater, når dine venner spiser pommes frites. Små ændringer i din kost vil tilføje op. For eksempel kan du erstatte kun en dåse med almindelig sodavand med et glas vand hver dag, der kan spare dig over 1.000 kalorier om ugen, ifølge KidsHealth, en del af Nemours Foundation. Andre måder at spise sundere på uden at føle sig sultne: drik mælk i stedet for fedmælk, fylde mindst en frugt og grøntsag hvert måltid, spis næringsfulde snacks som frosne druer og frosne druer ved snackpause og tag en Mindre stykke kage eller håndfuld chips ved fødselsdagsfest.

Børn og teenagere, der får støtte fra deres familier, er mere tilbøjelige til at lykkes ved at tabe sig end dem, der ikke gør det, ifølge KidsHealth. Dine forældre kan hjælpe dig ved at vælge sundere snacks til spisekammeret, tilberede flere måltider derhjemme i stedet for at købe fastfood og opmuntre til aktive familiehobbyer som vandreture og cykling.

Besøg din børnelæge

Brug mere tid udenfor

Spis sundere fødevarer

Spørg dine forældre om hjælp