Hvordan påvirker naproxennatrium højt blodtryk?

Det er en almindelig misforståelse, at lægemidler til rådighed i skranken er sikre for alle at tage. Personer med hypertension bør være opmærksomme på, at disse let tilgængelige medicin kan have indflydelse på kontrollen af ​​deres sygdom. Naproxen sodium er en oral medicin, der er en del af en større familie af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler eller NSAID’er. Naproxen og andre NSAID’er er forbundet med flere forskellige typer bivirkninger, men relevant for denne diskussion er virkningen på blodtrykskontrol.

Mekanisme

Naproxen og andre NSAID’er virker ved at blokere virkningen af ​​cyclooxygenase (COX) enzymer, der producerer prostaglandiner (PG’er). Prostaglandiner fører til øget blodgennemstrømning, som er forbundet med inflammation. Denne blokering af produktionen af ​​prostaglandiner er, hvad der gør disse lægemidler så effektive i indlæggelsen af ​​betændelse (dvs. når du drejer din ankel). Desværre fører denne handling til forværret højt blodtryk. Højt blodtryk er en kompliceret tilstand, der involverer mange hormoner og resulterer i sidste ende på indsnævring af blodkar. Husk at prostaglandiner fører til udvidelse af blodkar, så når det er blokeret, kan indsnævring forværres.

Én prøveperiode

Lad os se på, hvad der sker, når NSAID’er tages af personer med højt blodtryk. I 2008, Michael E. Farkouh, et al. Offentliggjorde resultaterne af et forsøg med 18.244 deltagere, der tog et af følgende NSAID’er: lumaricoxib 400 mg daglig, ibuprofen 800 mg tre gange dagligt eller naproxen 500 mg to gange om dagen. Deltagerne blev fulgt i 52 uger, og i alle tre grupper var der mellem 7,6 procent og 10 procent forekomst af forværret blodtrykskontrol. Nyt opstart højt blodtryk udviklede sig i 5-7,8 procent af deltagerne. For en grundig gennemgang af litteraturen, se artiklen af ​​Stanley Snowden, et al. Opført i reference-sektionen.

Risikofaktorer

Ikke alle udsatte for NSAID’er vil udvikle forværret blodtrykskontrol. De, der overvejes ved højere risiko, er dem med højt blodtryk, ældre end 64, overvægtige, mandlige og med diabetes. Den type antihypertensiv medicin kan også spille en rolle. Det ser ud til, at lægemidler kaldet calciumkanalblokkere er mindre forbundet med forværret hypertension i sammenligning med andre almindelige medicin inkluderer beta-blokkere, diuretika, angiotensin-konverterende enzymhæmmere og angiotensin II-receptorblokkere.

Konklusion

Naproxen er en kraftfuld medicin, der let kan opnås i skranken. Det har vist sig at have en skadelig indvirkning på blodtrykskontrollen og kan føre til højt blodtryk hos personer uden hypertension, når de anvendes i længere tid. Hvis du har en kronisk sygdomstilstand, f.eks. Højt blodtryk eller er i fare, skal du diskutere alle medicin, over tælleren eller foreskrive, hos din læge.