Hvordan påvirker protein shakes dit kolesterol?

Hvis du forsøger at komme op i vægt af medicinske grunde eller som bodybuilder, kan protein shakes være en hurtig måde at tage i kalorier og næringsstoffer, du skal gøre det. Hvis du er bekymret for dine kolesterolniveauer, ved at vide, hvordan fødevarer som proteinrystelser vekselvirker med dit kolesteroltal, kan være en vigtig del af at se dit kredsløbssundhed.

Kolesterol basics

Din krop fremstiller to slags choelsterol, LDL og HDL. Low-density lipoprotein er dårlig kolesterol, den slags, der rejser din risiko for hjerte diesease, hjerteanfald og slagtilfælde. HDL, eller højdensitets lipoprotein, er godt for dig. Det renser forurenende stoffer – herunder skadelige LDL – ud af dit blod. Din krop gør LDL-kolesterol, når du tager i mættede fedtstoffer og HDL-kolesterol som reaktion på umættede fedtstoffer i din kost.

Protein ryster

Protein shakes giver et bekvemt kosttilskud ved at give dig mulighed for at drikke høj koncentration af protein blandet med mælk eller vand. Hvert mærke eller tilberedning af protein shake har sin egen specifikke opskrift, men de fleste bruger valle eller sojaprotein som basisbestanddel.

Ernæringsoplysninger

De basiske ingredienser i en protein shake har den højeste effekt på rystning, og fedtindholdet af den pågældende ingrediens har den højeste effekt på dit kolesterol. Ifølge USDA indeholder en soja protein shake ca. 0,1 g mættet fedt og 0,7 g umættet fedt pr. 30 oz betjening. En tilsvarende servering af valleprotein shake indeholder ca. 2 g mættet fedt og ikke umættet fedt.

Kolesterol og ernæring

En soja protein shake har langt mere umættet fedt end umættet, og det er usandsynligt at øge dit niveau af skadeligt LDL-kolesterol. Valleeprotein indeholder derimod en høj mængde mættet fedt og kan øge dit kolesteroltal. Som med mange andre fødevarer skal du være opmærksom på de specifikke ingredienser og ernæringsoplysninger for et protein shake, hvis du ser på dit kolesterol.